ARKALOGO

لایه بردار پوست چیست و کاربرد و فواید آن

لایه بردار پوست چیست و کاربرد و فواید آن

لایه بردار پوست موادی هستند که به از بین بردن سلول های مرده پوست از سطح پوست کمک می کنند. پوست هر ماه تحت یک چرخه تبدیل سلولی قرار می گیرد که در آن پوست ما سلول های مرده پوست را می ریزد و سلول های جدید را تشکیل می دهد.

 

دو نوع اصلی لایه بردار پوست وجود دارد:

  • لایه بردارهای فیزیکی
  • لایه بردارهای شیمیایی.

 

لایه‌بردارهای فیزیکی مواد دانه ای هستند که مانند میکرو اسکراب ها عمل می کنند تا سطح پوست را به صورت فیزیکی صاف کنند و سلول های مرده پوست را از بین ببرند.

 

لایه بردارهای شیمیایی از آنزیم ها یا محلول های اسیدی استفاده می کنند که پیوندهای پروتئینی بین سلول های مرده پوست را حل می کند و سلول های مرده پوست را به راحتی از بین می برد.

 

سلول های مرده پوست می توانند از جذب محصولات مراقبت از پوست توسط پوست جلوگیری کنند. از این رو، لایه برداری منظم برای کمک به جذب حداکثری تمام مواد مفید مورد نیاز برای پوست لازم است. لایه بردار پوست قرن ها است که برای تقویت پوستی سالم با درخشش جوان استفاده می شوند.

 

تاریخچه لایه بردار پوست

 

لایه بردار پوست نقش برجسته ای در صنعت آرایشی و بهداشتی داشته اند. از لحاظ تاریخی، لایه بردارها بخش بزرگی از روش های مراقبت از پوست در سراسر جهان و در فرهنگ های مختلف بوده اند. کاربردهای فراوان و کاربردهای عملی لایه بردار پوست برای از بین بردن پوست مرده و کثیفی نشان می دهد که لایه بردارها محصولی بسیار مطلوب هستند.

 

تولیدکنندگان مدرن لوازم آرایشی همچنان از همان مواد سنتی مانند پوکه و لوفا استفاده می کنند. خانواده سلطنتی مصر باستان از شراب به عنوان یک لایه بردار پوست استفاده می کردند و هنوز هم در قرون وسطی از آن به عنوان لایه بردار استفاده می شد. اسید تارتاریک موجود در شراب قدیمی به عنوان یک لایه بردار شیمیایی طبیعی عمل می کند.

 

مصری ها و یونانی ها مواد طبیعی مانند شیر و عسل را در روتین های زیبایی خود وارد می کردند تا مرتباً پوست خود را مرطوب و لایه برداری کنند. زنان یونان باستان هفته ای یک‌بار دور هم جمع می شدند تا با استفاده از طیف وسیعی از درمان های مراقبت از پوست، بدن خود را لایه برداری کرده و آرام کنند. در زمان های قدیم از سنگ پوکه برای از بین بردن موهای زائد استفاده می شد، در حالی که اخیراً به یک لایه بردار پوست فیزیکی محبوب تبدیل شده است.

 

در دهه 1800، پل گرسون عمر، متخصص پوست آلمانی، شروع به فرمول بندی علمی اولین نسخه های لایه برداری شیمیایی کرد. قبل از او، مردم چین باستان ماسک های صورت را از روغن ها و مواد معدنی می ساختند که خاصیت لایه برداری دارند.

 

لایه بردارهای شیمیایی مدت‌ها قبل از اینکه علم بیشتر کشف کند که دقیقاً کدام مواد فواید مراقبت از پوست را دارند، مورد استفاده قرار گرفته اند. مورخان ادعا می کنند که حتی کلئوپاترا به امید جوان سازی و لایه برداری شیمیایی پوست خود، حمام های معمولی اسید لاتیک (بخشی از گروه اسیدهایی که به عنوان لایه بردار شیمیایی عمل می کنند) مصرف می کرد.

 

بیشتر بخوانید: لایه برداری پوست با اسید سالیسیلیک

 

فواید لایه بردار پوست

 

لایه برداری پوست فرآیند از بین بردن سلول های مرده پوست از بیرونی ترین لایه پوست است و لایه بردارها به از بین بردن این سلول های مرده سرسخت کمک می کنند. دو نوع اصلی لایه بردار پوست وجود دارد: فیزیکی و شیمیایی.

 

لایه بردار پوست فیزیکی

 

لایه بردارهای فیزیکی از ذرات ساینده یا مواد بافت دار برای تمیز کردن سطح پوست شما استفاده می کنند، در حالی که لایه بردارهای شیمیایی برای حل کردن پوست مرده، مواد زائد و غیره به اسیدها متکی هستند. لایه بردارهای فیزیکی به عنوان لایه بردارهای مکانیکی نیز شناخته می شوند و برخی از رایج ترین لایه بردارهایی هستند که در اشکال مختلف فروخته می شوند. این لایه بردارهای فیزیکی به شکل برس، اسفنج، دستکش، اسکراب و غیره یافت می شوند.

 

بیشتر بخوانید: آبرسان پوست چیست و چه کاربردی دارد؟

 

لایه بردار پوست شیمیایی

 

متخصصان پوست لایه بردارهای شیمیایی را ترجیح می دهند، زیرا این لایه بردارها روی پوست سختی کمتری دارند. کارشناسانی که با آنها صحبت کردم استفاده از لایه بردارهای شیمیایی با مواد زیر را توصیه می کنند:

 

اسیدهای آلفا هیدروکسی: این اسیدها که معمولاً به عنوان AHA شناخته می شوند، ترکیبات شیمیایی محلول در آب هستند که به حذف سلول های مرده پوست کمک می کنند. این اسیدها به لایه برداری لایه بالایی پوست کمک می کنند. برخی از AHA های رایج اسید گلیکولیک، لاکتیک و ماندلیک اسید هستند.

 

مراقبت از پوست با اسید گلیکولیک
مراقبت از پوست با اسید گلیکولیک

 

بتا هیدروکسی اسیدها: این اسیدها که به نام BHA شناخته می شوند، ترکیبات آلی محلول در روغن هستند که پوست را لایه برداری می کنند، سلول های قدیمی پوست را جایگزین می کنند، چربی اضافی را از بین می برند و دارای خواص ضد التهابی هستند. اسید سالیسیلیک رایج ترین BHA است که در محصولات مراقبت از پوست یافت می شود که برای پوست مستعد آکنه مفید است.

 

اسیدهای پلی هیدروکسی: مانند AHA ها، PHA ها نیز لایه بردار پوست شیمیایی هستند که با باز کردن منافذ پوست به حذف سلول های مرده پوست کمک می کنند. آنها در مقایسه با AHA یا BHA ها آبرسان هستند و از نظر اندازه مولکولی بزرگتر هستند، بنابراین روی سطح پوست کار می کنند و مانند اسیدهای دیگر به منافذ نفوذ نمی کنند.

 

به گفته متخصصان، این باعث می شود آنها ملایم تر و برای پوست های حساس مناسب تر باشند، زیرا باعث تحریک کمتری می شوند. PHA های رایج در محصولات مراقبت از پوست عبارتند از گلوکونولاکتون، لاکتوبیونیک و مالتوبیونیک اسید.

 

فرآیند لایه برداری برای انواع پوست

 

قبل از لایه برداری، مشخص کنید که کدام فرآیند لایه برداری برای نوع پوست شما خوب است. افراد با انواع پوست حساس به استفاده از لایه بردارهای شیمیایی تشویق می شوند، زیرا این نوع لایه بردارها می توانند برای پوست بسیار ملایم تر از لایه بردارهای فیزیکی فرموله شوند.

 

استفاده از لایه بردار پوست شیمیایی می تواند به جلوگیری از تحریک پوست که باعث قرمزی می شود کمک کند. افرادی که دارای انواع پوست چرب هستند از لایه بردارهای فیزیکی سود می برند زیرا پوست آنها دارای یک لایه اضافی روی سطح پوست است. این نوع لایه بردار ممکن است نسبت به لایه بردارهای شیمیایی کمی زبر باشد، اما برای انواع پوست های چرب که نیاز به این نوع درمان دارند، به خوبی عمل می کند.

 

افراد با انواع پوست معمولی می توانند از روش های لایه برداری مکانیکی و شیمیایی بهره مند شوند و کاربران نوع پوست مختلط می توانند از ترکیبی از لایه بردارهای فیزیکی و شیمیایی استفاده کنند اما باید از استفاده از هر دو در یک روز خودداری کنند. استفاده از هر دو نوع لایه بردار برای پوست بیش از حد خشن می شود.

 

همچنین بسیار مهم است که زمان کافی برای بهبودی پوست و داشتن سلول های مرده پوست روی سطح پوست که باید برداشته شوند بسیار مهم است. در حالی که لایه برداری برای از بین بردن سلول های مرده و آسیب دیده پوست از سطح پوست مفید است، لایه برداری روی بریدگی ها، زخم های باز و آفتاب سوختگی ممکن است برای پوست مضرتر باشد. بعد از لایه برداری، استفاده از مرطوب کننده بسیار مهم است، زیرا رطوبت را برای حفظ رطوبت پوست و تقویت و شادابی پوست حفظ می کند.

 

بیشتر بخوانید: اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید

 

کاربرد لایه بردارها

 

پیشگیری از آکنه: لایه بردار پوست منافذ را باز می کنند و به کاهش جوش های آکنه کمک می کنند، زیرا پوست از طریق فرآیند لایه برداری از پوست مرده و سایر کثیفی ها و ناخالصی ها پاک می شود.

 

افزایش جذب: لایه بردار پوست با از بین بردن لایه اضافی کثیفی و سلول های مرده پوست، اثربخشی محصولات مراقبت از پوست را بهبود می بخشند و در نتیجه، توانایی محصولات را برای نفوذ به پوست و ایجاد اثرات مفید مورد نظر افزایش می دهند.

 

رنگ پوست متعادل: لایه بردار پوست سلول های مرده و خشک پوست را از بین می برند که به صاف کردن لکه های زبر و درمان اسکار آکنه و لکه های تیره کمک می‌کند.

 

تقویت کلاژن: لایه بردار پوست خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشند و پوست را صاف تر و سفت تر می کنند. لایه بردارها همچنین با کاهش خطوط ریز و چین و چروک، فواید ضد پیری بیشتری را برای پوست ارائه می دهند.

 

کاهش موهای زیر پوستی: لایه بردارها به از بین بردن پوست مرده کمک می کنند که مانع از رسیدن موهای زیر پوستی به فراتر از لایه بیرونی پوست می شود و همچنین از تشکیل موهای زیر پوستی جدید جلوگیری می‌کند.

 

موارد استفاده از لایه بردارها

 

لایه بردارها را می توان در کاربردهای مختلف از صابون و اسکراب گرفته تا پولیش بدن یافت. محبوب ترین استفاده از لایه بردار پوست به صورت اسکراب است.

 

برای ایجاد یک اسکراب ملایم بدن لوفا که از تیرگی و پوسته پوسته شدن محافظت می کند، ½ فنجان صابون گلیسیرین مایع، ¼ فنجان خاک رس سبز، ¼ فنجان لایه بردار لوفا آسیاب شده، ¼ فنجان بلغور جو دوسر آسیاب شده، ¼ فنجان گلاب و ¼ فنجان نمک دریا را ترکیب کنید. برای استفاده از این اسکراب بدن، مقدار کافی از اسکراب را به آرامی روی تمام بدن و پاها بمالید و با حرکات دورانی ماساژ دهید. پس از استفاده با آب ولرم کاملاً بشویید.

 

لایه برداری پوست با اسید سالیسیلیک
لایه برداری پوست با اسید سالیسیلیک

 

برای ایجاد یک اسکراب بدن جوان کننده که چهره ای درخشان را نشان می دهد، با ترکیب ½ فنجان لایه بردار پوسته زردآلو، ½ فنجان روغن زیتون و 10 قطره اسانس اسطوخودوس شروع کنید. اسکراب را به آرامی روی بدن و پاهای خود بمالید و سپس کاملاً بشویید.

 

بیشتر بخوانید: ویتامین C برای مراقبت از پوست

 

قوی ترین لایه بردار پوست خانگی

 

لایه بردار پوسته زردآلو: پوست را عمیقا تمیز کنید. سلول های مرده پوست را از بین می برد و پوست را بازسازی می کند.

پوست خشک پینه ای را صاف و شاداب می کند. این لایه بردار در صابون، اسکراب صورت، اسکراب بدن و اسکراب پا استفاده می شود.

 

لایه بردار دانه های جوجوبا: سلول های مرده پوست را از بین می برد و باعث پاکسازی و به حداقل رساندن ظاهر منافذ باز پوست می شود. این محصول در ژل، اسکراب و براق کننده استفاده می شود.

 

لوفا لایه بردار طبیعی زمین: پوست را لایه برداری و پاک می کند تا پوست به آرامی تمیز شود. در برابر تیرگی و پوسته پوسته شدن از پوست محافظت می کند و آن را نرم و صاف می کند. بیشترین کاربرد آن در اسکراب پا و اسکراب بدن است.

 

لایه بردار سنگ پوکه: پوست خشن و خشک را تسکین می دهد و آلودگی را از سطح پوست پاک می کند. بیشترین کاربرد آن در محصولات آرایشی، کرم ها و لوسیون ها است.

 

موارد منع مصرف برای لایه بردارها

 

لایه بردار پوست فقط برای استفاده خارجی هستند. قبل از استفاده از این محصولات برای اهداف درمانی، مشورت با پزشک ضروری است. به ویژه به زنان باردار و شیرده توصیه می شود که بدون نظر پزشک از لایه بردارها استفاده نکنند. این محصولات باید همیشه در مکانی نگهداری شوند که برای کودکان، به ویژه افراد زیر 7 سال، غیرقابل دسترس باشد.

 

افرادی که دارای شرایط بهداشتی زیر هستند توصیه می شود توسط پزشک توصیه شوند: سرطان، اختلالات پوستی، اختلالات خونریزی، بیماری های مرتبط با هورمون، و بیماری های قلبی، کبدی یا کلیوی. به افرادی که داروهای تجویزی مصرف می کنند، تحت عمل جراحی بزرگ قرار می گیرند، یا در معرض خطر بیشتری برای تجربه سکته مغزی، حملات قلبی یا تصلب شرایین هستند نیز توصیه می شود قبل از استفاده با پزشک مشورت کنند.

 

در صورت بروز واکنش آلرژیک، مصرف لایه بردار پوست را قطع کرده و فوراً برای ارزیابی سلامت و اقدامات درمانی مناسب به پزشک، داروساز یا متخصص آلرژی مراجعه کنید. اکیداً توصیه می شود که از استفاده از لایه بردارها در مناطقی از پوست که احساس کاهش یافته است، خودداری شود.

 

بهترین محصولات لایه بردار سال 2024

 

در زیر محصولات لایه بردار پوست توصیه شده توسط متخصصین پوست وجود دارد که حاوی مواد لایه بردار مانند AHAs و BHAs هستند و مطابق با راهنمایی متخصصان هستند. اگرچه برخی از این محصولات ممکن است برای استفاده روزانه بی خطر باشند، اما کارشناسان توصیه می کنند یک تا سه بار در هفته لایه برداری کنید.

 

بهترین لایه بردار پوست پودری: لایه بردار میکروفولیانت روزانه Dermalogica

 

Dermalogica
Dermalogica

 

این لایه بردار پوست روزانه که به پودر تبدیل می شود، به بهبود پوست کدر و یکنواخت شدن بافت پوست کمک می کند و با جوش ها، لک ها و جوش های سرسیاه مبارزه می کند. این محصول برای دستیابی به این نتایج بیشتر از موادی مانند پودر مبتنی بر برنج، بلغور جو دوسر کلوئیدی و اسید سالیسیلیک استفاده می کند.

 

بهترین لایه برداری: پدهای لایه برداری روزانه یونیورسال آلفا بتا برای مراقبت از پوست دکتر دنیس گراس

 

لایه بردار پوست Dr. Dennis Gross
لایه بردار پوست Dr. Dennis Gross

 

این لایه بردار دارای ترکیباتی مانند اسید لاکتیک و مالیک برای صاف کردن رنگ پوست، اسید گلیکولیک برای کاهش خطوط ریز و اسید سالیسیلیک برای لایه برداری، کاهش تجمع چربی اضافی و مبارزه با آکنه است. برخلاف سایر لایه‌بردارها، که باید استفاده از آن را به دو تا سه بار در هفته بسته به پوست خود محدود کنید، می توانید از این لایه برداری شیمیایی دو مرحله ای روزانه استفاده کنید، زیرا این لایه بردار فاقد اسید ماندلیک (AHA) یا سالیکس آلبا (BHA) است. این لایه بردارهای روزانه در دو نسخه دیگر نیز موجود است، از جمله نسخه فوق العاده ملایم و نسخه بسیار قوی.

 

بهترین ماسک صورت: ماسک خاک رس لایه بردار ساده منافذ استخراج کننده Philosophy Purity Made

 

به عنوان یک درمان هفتگی در روال مراقبت از پوست خود، از این ماسک خاک رس استفاده می کند تا منافذ را باز کند و ظاهر آن ها را کاهش دهد. می تواند این کار را انجام دهد زیرا اسید سالیسیلیک یکی از مواد اصلی آن است. به گفته Philosophy، مقداری به اندازه سکه را روی نواحی که می خواهید هدف قرار دهید بمالید و پس از پنج تا ده دقیقه آن را بشویید.

 

بهترین لایه بردار پوست ایرانی کرم آلفا هیدروکسی اسید (AHA 10%) سینره است که فاقد عطر و رنگ بوده و مناسب لایه برداری ملایم پوست و کمک به رفع چروک های سطحی است.

 

لایه بردار پوست سینره
لایه بردار پوست سینره

 

منبع:

WHAT ARE EXFOLIANTS – BENEFITS AND USES

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.