ARKALOGO

الکل – alcohol

الکل – alcohol

الکل چیست و چه کاربردی دارد؟

 

الکل alcohol یک داروی روانگردان است که در بیشتر تاریخ بشر در نوشیدنی ها مصرف شده است. در شیمی، واژه الکل به دسته کاملی از ترکیبات آلی اشاره دارد که شامل یک گروه هیدروکسیل متشکل از یک اتم اکسیژن و یک اتم هیدروژن است که به یک اتم کربن پیوند دارند.

 

با این حال، در اصطلاح رایج، کلمه الکل معمولاً به یک ماده شیمیایی خاص با فرمول C2H5OH اشاره دارد که شیمیدانان آن را اتانول می نامند.

 

الکل چیست

 

الکل alcohol، هر یک از دسته ای از ترکیبات آلی که با یک یا چند گروه هیدروکسیل (-OH) متصل به اتم کربن یک گروه آلکیل (زنجیره هیدروکربنی) مشخص می شود.

 

این ماده را می توان به عنوان مشتقات آلی آب (H2O) در نظر گرفت که در آن یکی از اتم های هیدروژن با یک گروه آلکیل جایگزین شده است که معمولاً با R در ساختارهای آلی نشان داده می شود. به عنوان مثال، در اتانول (یا اتیل الکل) گروه آلکیل، گروه اتیل، CH2CH3 است.

 

این ماده از رایج ترین ترکیبات آلی هستند. آنها به عنوان شیرین کننده و در ساخت عطرها استفاده می شوند، واسطه های ارزشمندی در سنتز سایر ترکیبات هستند و از جمله فراوان ترین مواد شیمیایی آلی تولید شده در صنعت هستند.

 

الکل چگونه ساخته می شود

 

الکل چگونه ساخته می شود؟ آبجو، شراب و سیب از طریق فرآیند تخمیر ساخته می شوند. تخمیر یک فرآیند بیولوژیکی طبیعی است که در آن مخمر قند را به این ماده تبدیل می کند. نوشیدنی هایی با غلظت کمتر (4 تا 15 درصد) تولید می کند.

 

جین، رام، ودکا و ویسکی از طریق تقطیر ساخته می شوند. این یک فرآیند صنعتی است که نوشیدنی هایی با غلظت بالاتر (40٪ یا بیشتر) تولید می کند.

 

کاربرد الکل

 

بر اساس نوع کاربرد، اتانول و الکل خالص یا دناتوره شده برای تولید ضد عفونی کننده های دست، شوینده ها، درمان های مراقبت از پوست و سایر محصولات صنعتی ضروری هستند.

 

اتانول در صنایع آرایشی و بهداشتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد زیرا دارای طیف گسترده ای از خواص بسیار مفید است. به عنوان مثال، به دلیل خواص ضد ویروسی، ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد قارچی آن در محصولات بهداشتی مانند دئودورانت ها استفاده می شود.

 

در حالی که توانایی آن در تسهیل رسوب مواد فعال یک محصول بر روی مو یا پوست کاربر، بدیهی است که آن را برای محصولات مو مانند شامپو و اسپری مو، و همچنین برای رسوب رنگدانه ها هنگام آرایش ایده آل می کند.

 

الکل صنعتی یا متانول

 

الکل صنعتی یا متانول از سال 2020 تقاضای زیادی در بخش های دارویی و آرایشی داشته است. از ماه جولای، به دلیل افزایش نیاز به این ماده به عنوان یک حلال، درآمد بازار جهانی این ماده از 150 میلیارد دلار فراتر رفته است.

 

گسترش COVID-19 در سراسر جهان در ابتدا تقاضای مواد ضدعفونی کننده دست و محصولات پاک کننده را ایجاد کرد که اقدامات پیشگیرانه مهمی در برابر ویروس بودند. اگرچه این تقاضا کاهش یافته است، اما به طور قابل توجهی به موفقیت این ماده در چند سال گذشته کمک کرده است.

 

تفاوت بین الکل صنعتی و تجاری حداقل است. همه چیز به درصد خلوص برمی گردد.

الکل دناتوره شده حداقل 95 درصد غلیظ است و حاوی مواد دناتوره مانند Bitrex، DEP یا MEK است که برای مصرف نامناسب می شود.

 

اتانول غیرقابل تغییر برای سوخت ها و غذاها بی خطر است – که از تخمیر غلات و تقطیر الکل اتیلیک تهیه می شود. سطح غلظت کمتر از الکل های دناتوره شده است.

این ماده عملکردهای مختلفی در صنایع آرایشی و بهداشتی دارد و به همین دلیل می توان آن را در طیف وسیعی از محصولات – از فونداسیون گرفته تا اسپری مو پیدا کرد.

 

کاربرد الکل در مراقبت از پوست

 

کاربرد الکل alcohol در مراقبت از پوست برای پاکسازی عمیق پوست و خلاص شدن از شر میکروارگانیسم های مضری است که ممکن است راه خود را روی سطح پیدا کرده باشند. روی پوست احساس بی وزنی می کند و خاصیت خشک شدن سریع دارد.

 

کاربرد الکل در لوازم آرایشی

 

کاربرد الکل در لوازم آرایشی به عنوان یک ماده نگهدارنده برای افزایش ماندگاری محصولات و همچنین جلوگیری از جدا شدن سایر اجزای فرمولاسیون عمل می کند. همچنین ثابت شده است که خواص چسبندگی یک محصول را افزایش می دهد.

 

این ماده در لوازم آرایشی معمولاً با تخمیر قند موجود در غلات مانند جو، ذرت و سورگوم یا قند موجود در چغندر قند و نیشکر تهیه می شود. اتانول همچنین می تواند به صورت مصنوعی در آزمایشگاه ساخته شود.

 

آیا الکل برای پوست مضر است؟

 

الکل alcohol برای پوست مضر است و در مقادیر زیاد لایه سبوم پوست را از بین می برد. خاصیت رطوبت سنجی دارد، به این معنی که آب را از پوست خارج می کند و باعث خشکی و ترک خوردن آن می شود. در صورت مخلوط شدن با آب اثر آن کاهش می یابد.

 

فرمولاسیون حاوی اتانول می تواند به سرعت به یک دور باطل منجر شود. یکی از کرم هایی استفاده می کند که برای پوست خشک ایجاد شده است. این کرم پوست را بیشتر خشک می کند زیرا حاوی اتانول است. این منجر به استفاده بیشتر از کرم می شود زیرا پوست خشک تر شده است که باعث خشکی بیشتر پوست می شود …

 

اینکه این ماده برای پوست مضر است یا نه بستگی به نوع مصرف و غلظت آن دارد. زمانی که میزان آن 5 درصد یا کمتر باشد، تأثیر بدی روی پوست نخواهد داشت، زیرا در حین استفاده از محصول روی پوست، کاملاً تبخیر می شود که خطر خشک شدن پوست را از بین می برد.

 

این ماده برای محافظت در برابر آلودگی میکروبی، خواص نگهداری خود را در فرمولاسیون آشکار می کند. در مقایسه، استفاده از مواد نگهدارنده شیمیایی برای پوست بدتر است زیرا پارابن ها روی پوست باقی می مانند و سپس جذب بدن می شوند.

 

انواع الکل

 

انواع مختلفی از الکل alcohol وجود دارد. اتانول به دلیل آسیب رساندن و خشکی پوست به عنوان یک الکل بد طبقه بندی می شود. اغلب الکل دناتوره شده با فتالات مخلوط می شود. این مشکل ساز است زیرا غلظت بالا ممکن است منجر به ناباروری و دیابت شود.

 

الکل چرب به عنوان یک الکل “خوب” طبقه بندی می شود و از اسیدهای چرب گیاهی به دست می آید. آنها غیر سمی هستند، به خوبی توسط پوست قابل تحمل و زیست تخریب پذیر هستند. این نوع دارای خاصیت حالت دهنده و مرطوب کنندگی است و در عین حال هرگونه تحریک را از بین می برد.

 

یک مثال می تواند الکل چرب مشتق شده از نارگیل باشد. این مواد در صنایع آرایشی و بهداشتی طبیعی به عنوان نرم کننده یا قوام دهنده استفاده می شوند. تنها عیب آن این است که نمی توان آنها را با آب مخلوط کرد. در اینجا تعدادی از آنها در این دسته قرار می گیرند: بهنیل، ستیل، لانولین و استئاریل.

 

الکل در فرمولاسیون چه می کند؟

 

ضد میکروبی

پاکسازی

حلال

کنترل ویسکوزیته

 

ساختار الکل ها

 

ساختار الکل ها را می توان به عنوان یک اتم اکسیژن چهاروجهی هیبرید شده sp3 با جفت الکترون های غیر پیوندی که دو اوربیتال از چهار اوربیتال هیبریدی sp3 را اشغال می کند، تصویر کرد. گروه‌های آلکیل عموماً حجیم‌تر از اتم‌های هیدروژن هستند، بنابراین زاویه پیوند R-O-H در این ماده به طور کلی بزرگتر از زاویه پیوند H-O-H 104.5 درجه در آب است.

 

به عنوان مثال، زاویه پیوند 108.9 درجه در متانول، اثر گروه متیل را نشان می دهد که بزرگتر از اتم هیدروژن آب است. یکی از راه‌های طبقه‌بندی این ماده این است که بر اساس کدام اتم کربن به گروه هیدروکسیل پیوند می‌خورد. اگر این کربن اولیه باشد (1 درجه، فقط به یک اتم کربن دیگر پیوند دارد)، ترکیب یک الکل اولیه است.

 

یک الکل ثانویه دارای گروه هیدروکسیل روی یک اتم کربن ثانویه (2 درجه) است که به دو اتم کربن دیگر پیوند دارد. یک الکل سوم دارای گروه هیدروکسیل بر روی یک اتم کربن سوم (3 درجه) است که به سه کربن دیگر پیوند دارد. اگر گروه هیدروکسیل به ترتیب به یک اتم کربن آلیلیک (در مجاورت پیوند دوگانه C=C) یا یک اتم کربن بنزیل (در کنار یک حلقه بنزن) پیوند داشته باشد، الکل‌ها آلیلیک یا بنزیلیک نامیده می‌شوند.

 

خواص فیزیکی الکل ها

 

خواص فیزیکی الکل ها را می توان به صورت مایعات بی رنگ در دمای اتاق دانست. متیل الکل، اتیل الکل و ایزوپروپیل الکل مایعاتی با جریان آزاد با بوی میوه هستند. انواع های بالاتر – آنهایی که حاوی 4 تا 10 اتم کربن هستند – تا حدودی چسبناک یا روغنی هستند و بوی میوه ای سنگین تری دارند.

برخی از انواع این ماده بسیار شاخه دار و بسیاری از انواع آن حاوی بیش از 12 اتم کربن، در دمای اتاق جامد هستند.

 

mp (°C)formula  common nameIUPAC name
−97CH3OHmethyl alcoholmethanol
−114CH3CH2OHethyl alcoholethanol
−126CH3CH2CH2OHn-propyl alcohol1-propanol
−89(CH3)2CHOHisopropyl alcohol2-propanol
−90CH3(CH2)3OHn-butyl alcohol1-butanol
−114(CH3)CH(OH)CH2CH3sec-butyl alcohol2-butanol
−108(CH3)2CHCH2OHisobutyl alcohol2-methyl-1-propanol
25(CH3)3COHt-butyl alcohol2-methyl-2-propanol
−79CH3(CH2)4OHn-pentyl alcohol1-pentanol
−117(CH3)2CHCH2CH2OHisopentyl alcohol3-methyl-1-butanol
  52(CH3)3CCH2OHneopentyl alcohol2,2-dimethyl-1-propanol
−19cyclo-C5H9OHcyclopentyl alcoholcyclopentanol
−52CH3(CH2)5OHn-hexanol1-hexanol
25cyclo-C6H11OHcyclohexyl alcoholcyclohexanol
−34CH3(CH2)6OHn-heptyl alcohol1-heptanol
−16CH3(CH2)7OHn-octyl alcohol1-octanol
−6CH3(CH2)8OHn-nonyl alcohol1-nonanol
6CH3(CH2)9OHn-decyl alcohol1-decanol
−129H2C=CH−CH2OHallyl alcohol2-propen-1-ol
−15Ph−CH2OHbenzyl alcoholphenylmethanol
69Ph2CHOHdiphenylcarbinoldiphenylmethanol
162Ph3COHtriphenylcarbinoltriphenylmethanol

solubility in waterdensity (grams per millilitre)bp (°C)IUPAC name
miscible0.7965methanol
miscible0.7978ethanol
miscible                              0.80971-propanol
miscible0.79822-propanol
9.1%0.811181-butanol
7.7%0.811002-butanol
10.0%0.801082-methyl-1-propanol
miscible0.79832-methyl-2-propanol
2.7%0.821381-pentanol
2.0%0.811323-methyl-1-butanol
  3.5%0.811132,2-dimethyl-1-propanol
                    0.95141cyclopentanol
0.6%0.821561-hexanol
3.6%0.96162cyclohexanol
0.1%0.821761-heptanol
 0.831941-octanol
 0.832141-nonanol
 0.832331-decanol
 0.86972-propen-1-ol
 1.05205phenylmethanol
  298diphenylmethanol
 1.20380triphenylmethanol

 

نقطه جوش این مواد بسیار بیشتر از آلکان هایی با وزن مولکولی مشابه است. به عنوان مثال، اتانول، با وزن مولکولی (MW) 46، دارای نقطه جوش 78 درجه سانتیگراد (173 درجه فارنهایت) است، در حالی که پروپان (MW 44) دارای نقطه جوش 42- درجه سانتیگراد (44- درجه فارنهایت) است.

 

چنین تفاوت زیادی در نقاط جوش نشان می دهد که مولکول های اتانول بسیار قوی تر از مولکول های پروپان به یکدیگر جذب می شوند. بیشتر این تفاوت ناشی از توانایی اتانول و سایر انواع این ماده برای تشکیل پیوندهای هیدروژنی بین مولکولی است.

 

اتم اکسیژن پیوند O-H به شدت قطبیده الکل، چگالی الکترون را از اتم هیدروژن می کشد. این هیدروژن قطبی شده که بار مثبت جزئی دارد، می‌تواند با یک جفت الکترون غیرپیوندی بر روی یک اتم اکسیژن دیگر پیوند هیدروژنی ایجاد کند.

 

پیوندهای هیدروژنی با استحکام حدود 5 کیلو کالری (21 کیلوژول) در هر مول، بسیار ضعیف تر از پیوندهای کووالانسی معمولی هستند و انرژی پیوند آنها حدود 70 تا 110 کیلو کالری در هر مول است. (مقدار انرژی در هر مول که برای شکستن یک پیوند معین لازم است انرژی پیوند آن نامیده می شود.)

 

آب و الکل ها خواص مشابهی دارند زیرا مولکول های آب حاوی گروه های هیدروکسیل هستند که می توانند با مولکول های دیگر آب و با مولکول های این ماده پیوند هیدروژنی ایجاد کنند و به همین ترتیب مولکول های این ماده می توانند با سایر مولکول های آن و همچنین با آب پیوند هیدروژنی ایجاد کنند.

 

از آنجایی که این ماده با آب پیوند هیدروژنی تشکیل می دهند، تمایل به حل شدن نسبی در آب دارند. گروه هیدروکسیل به عنوان یک گروه آبدوست شناخته می شود. زیرا با آب پیوندهای هیدروژنی ایجاد می کند و حلالیت این ماده را در آب افزایش می دهد.

 

متانول، اتانول، n-پروپیل الکل، ایزوپروپیل الکل، و الکل تی بوتیل همگی با آب قابل اختلاط هستند. این نوع با وزن مولکولی بالاتر معمولاً محلول کمتری در آب هستند، زیرا بخش هیدروکربنی مولکول که آبگریز است با افزایش وزن مولکولی بزرگتر است.

 

از آنجایی که این مواد به شدت قطبی هستند، حلال های بهتری نسبت به هیدروکربن ها برای ترکیبات یونی و سایر مواد قطبی هستند.

 

الکل در صنایع آرایشی و دارویی

 

الکل در صنایع آرایشی و دارویی برای اهداف مختلف استفاده می شود. انواع مورد استفاده برای محصولات آرایشی، پزشکی و دارویی باید تمام استانداردهای داروسازی بریتانیا، ایالات متحده، اروپا و ژاپن را رعایت کند.

 

ضدعفونی‌کننده‌ها، داروها و واکسن‌ها معمولاً با استفاده از این ماده دناتوره شده و مصنوعی با خلوص بالا ایجاد می‌شوند. نوعی از این ماده که برای محصولات مراقبت شخصی استفاده می شود به طور خاص با یک عامل تلخ و آب داخل فرمول دناتوره می شود.

 

این ماده ممکن است در دسته های مختلفی از مو، محصولات آرایشی و بهداشتی مانند محصولات حالت دهنده مو، فونداسیون ها، عطرها و دئودورانت ها وجود داشته باشد. در لوازم آرایشی، از این ماده به دلیل فراریت بالا (بلافاصله پس از استفاده از بین می رود)، خاصیت خشک کنندگی، طراوت و ضد میکروبی آن استفاده می شود.

 

نفوذ مواد فعال به لایه های سطحی پوست را تسهیل می کند و باعث رسوب مواد روی پوست یا مو می شود. به عنوان مثال، در آرایش، رسوب رنگدانه های زیرسازی را روی پوست بهبود می بخشد. این یک عامل هیدرولیز بسیار مفید است که به حل کردن برخی از مواد کمک می کند.

 

شاید دو نوع شناخته شده این ماده اتانول و متانول (یا متیل الکل) باشند. اتانول در لوازم بهداشتی، دارویی و سوخت استفاده می شود و برای استریل کردن وسایل بیمارستانی استفاده می شود. علاوه بر این، الکل موجود در مشروبات الکلی است. اتر بی حس کننده نیز از اتانول ساخته شده است.

 

متانول به عنوان یک حلال، به عنوان ماده اولیه برای ساخت فرمالدئید و رزین های خاص، در سوخت های خاص، در ضد یخ و برای تمیز کردن فلزات استفاده می شود.

 

این ماده به طور طبیعی زمانی تولید می شود که مخمرها قندها را برای تولید انرژی تخمیر می کنند و برخی از حیواناتی که میوه یا شهد زیادی می خورند برای متابولیسم آن تکامل یافته اند. شواهد شیمیایی از قطعات سفال در چین نشان می دهد که انسان ها حداقل 9000 سال پیش شروع به دم کردن نوشیدنی های مخمری کردند.

 

این نوع را می توان به عنوان اولیه، ثانویه یا سوم طبقه بندی کرد که بر اساس آن کربن گروه آلکیل به گروه هیدروکسیل متصل می شود. اکثر الکل ها مایعات یا جامدات بی رنگ در دمای اتاق هستند. نوع این ماده با وزن مولکولی پایین بسیار محلول در آب هستند. با افزایش وزن مولکولی، آنها کمتر در آب حل می شوند و نقطه جوش، فشار بخار، چگالی و ویسکوزیته آنها افزایش می یابد.

 

متانول

 

متانول در ابتدا با حرارت دادن خرده چوب در غیاب هوا تولید می شد. برخی از کربوهیدرات های چوب برای تشکیل متانول تجزیه می شوند و سپس بخار متانول متراکم می شود. این فرآیند منجر به نام الکل چوب به عنوان نام رایج دیگر متانول شد.

 

متانول به صورت تجاری توسط واکنش کاتالیزوری مونوکسید کربن (CO) با گاز هیدروژن (H2) تحت دما و فشار بالا سنتز می شود.

 

مخلوط مونوکسید کربن و هیدروژن مورد نیاز برای ساخت متانول را می توان با سوزاندن جزئی زغال سنگ در حضور آب تولید کرد. با تنظیم دقیق مقدار آب اضافه شده، می توان نسبت صحیح مونوکسید کربن به هیدروژن را به دست آورد.

 

متانول به عنوان یک حلال آلی قطبی خواص بسیار خوبی دارد و به طور گسترده ای به عنوان یک حلال صنعتی استفاده می شود. با این حال، سمی تر از اتانول است و در صورت استنشاق یا خوردن مقادیر زیاد، ممکن است باعث کوری یا مرگ شود.

 

متانول دارای رتبه اکتان بالا و انتشار آلاینده کم است، ویژگی هایی که آن را به سوختی ارزشمند برای موتورهای خودرو تبدیل می کند.

 

از اواخر دهه 1960 تا سال 2006، اتومبیل‌های ایندیاناپولیس 500، مسابقه اتومبیلرانی که سالانه در پیست اتومبیلرانی ایندیاناپولیس برگزار می‌شد، با موتورهای متانول سوز کار می‌کردند. متانول زمانی به عنوان سوخت موتور تجاری مورد توجه قرار می گرفت زیرا ارزان تر از اتانول است و می تواند از منابع گاز طبیعی و زغال سنگ ساخته شود.

 

با این حال، افزایش علاقه به سوخت‌های مبتنی بر اتانول و مشکلات مربوط به خواص حلال متانول، که باعث مشکلاتی در سیستم‌های سوخت – به‌ویژه در خودروهای تزریق‌کننده سوخت- منجر به کاهش علاقه تجاری به سوخت‌های متانول شده است.

 

متانول تمایل به حل کردن اجزای پلاستیکی و لاستیکی به کار رفته در سیستم های سوخت مدرن را دارد و باید از مواد مختلفی استفاده کرد که بتوانند در معرض متانول در مدت زمان طولانی بدون حل شدن یا ترک خوردن زنده بمانند.

 

اتانول

 

اتانول از دوران ماقبل تاریخ بیشتر از طریق تخمیر آب میوه تولید می شده است. آب تخمیر شده را می‌توان در یک ظرف در بسته نگهداری کرد و این شراب اولیه در طول زمستان برای نوشیدن بی‌خطر باقی ماند.

 

بسیاری از منابع مختلف می توانند قندها و نشاسته هایی را که در طی تخمیر به ترکیبات ساده تری تجزیه می شوند، تهیه کنند.

 

اتانول را الکل دانه می نامند زیرا اغلب از غلاتی مانند ذرت (ذرت)، گندم، چاودار و جو تهیه می شود. ابتدا دانه را در آب می جوشانند تا خمیر حاصل شود که با مالت (جو جوانه زده) انکوبه می شود تا خار مریم حاصل شود. مالت یک آنزیم (دیاستاز) را فراهم می کند که نشاسته موجود در دانه را به قند مالتوز تبدیل می کند.

 

مخمر با مخمر آبجو انکوبه می شود که آنزیم مالتاز را برای تبدیل مالتوز به گلوکز و آنزیم زیماز برای تبدیل گلوکز به اتانول ترشح می کند. دو اتم از شش اتم کربن موجود در گلوکز به دی اکسید کربن (CO2) اکسید می شوند. این اکسیداسیون انرژی را برای سلول های مخمر تامین می کند.

 

تخمیر محلولی به دست می‌دهد که فقط 12 تا 15 درصد الکل دارد زیرا غلظت‌های بالاتر برای سلول‌های مخمر سمی است. با این حال، این محلول را می توان تقطیر کرد تا محتوای اتانول را تا 95 درصد افزایش دهد.

 

تخمیر یک روش نسبتاً گران برای ساخت اتانول است. اتانول صنعتی معمولاً با افزودن کاتالیزوری در دمای بالا به اتیلن (C2H4) سنتز می شود.

 

اتانول یک سوخت موتور عالی با درجه اکتان بالا و انتشار کم است. با این حال، باید در سیستم سوخت طراحی شده برای مقاومت در برابر تمایل این ماده برای حل کردن قطعات پلاستیکی استفاده شود. محلول های اتانول 10 درصد در بنزین (گازول) را می توان در اکثر خودروها بدون هیچ گونه تنظیمی استفاده کرد. امروزه سوخت‌های اتانول معمولاً از محصولات طبیعی مانند ذرت یا شکر ساخته می‌شوند.

 

ایزوپروپیل الکل

 

ایزوپروپیل الکل (2-پروپانول) با هیدراتاسیون غیر مستقیم پروپیلن (CH2CHCH3) ساخته می شود. ایزوپروپیل معمولاً به عنوان یک حلال صنعتی و به عنوان یک نوع مالشی روی پوست استفاده می شود. اگرچه ایزوپروپیل سمی تر از اتانول است، اما اثر خشک کنندگی کمتری روی پوست دارد.

 

اتیلن گلیکول

 

نام اتیلن گلیکول به معنای واقعی کلمه به “گلیکول ساخته شده از اتیلن” اشاره دارد. نام سیستماتیک آن اتان-1،2-دیول است. اتیلن گلیکول معمولاً به عنوان ضد یخ خودرو و به عنوان یک عنصر در مایعات هیدرولیک، جوهرهای چاپ و حلال های رنگ استفاده می شود. همچنین به عنوان یک معرف در ساخت پلی استرها، مواد منفجره، رزین های آلکیدی و موم های مصنوعی استفاده می شود.

 

برای مطالعه بیشتر در مورد کاربرد پروپیلن گلیکول و اتیلن گلیکول روی لینک کلیک کنید.

 

گلیسیرین

 

گلیسیرین یک ماده شربتی شیرین با سه گروه هیدروکسیل الکل است. نام سیستماتیک آن پروپان-1،2،3-تریول است. گلیسرول ابتدا به عنوان یک محصول جانبی از تولید صابون، از طریق صابون سازی (هیدرولیز در پایه) چربی ها به دست آمد.

 

گلیسیرین چیست و از کجا تهیه کنیم؟

 

با هر تن صابون حدود 25 کیلوگرم (60 پوند) گلیسیرین به دست می آید. همچنین می توان آن را از طریق تخمیر از ملاس و شکر به دست آورد. در طول جنگ جهانی دوم، مقادیر زیادی گلیسرول برای تولید گلیسریل تری نیترات (نیتروگلیسیرین) مورد نیاز بود. این نیاز توسط گلیسیرین مصنوعی ساخته شده از پروپیلن، CH2 = CH-CH3 برآورده شد.

 

مقدار زیادی گلیسرول هنوز برای ساختن نیتروگلیسیرین استفاده می شود که ماده منفجره اولیه در دینامیت و ژلاتین انفجاری است.

 

نیتروگلیسیرین همچنین به عنوان یک گشادکننده عروق کرونر (دارویی که رگ های خونی را شل و منبسط می کند) برای تسکین علامتی درد قفسه سینه ناشی از گردش خون ضعیف در قلب استفاده می شود.

 

گلیسرول همچنین به عنوان یک حلال، عامل مرطوب کننده، نرم کننده، ضد یخ و روان کننده محلول در آب استفاده می شود. این ماده در طیف گسترده ای از محصولات از جمله غذاها، صابون ها، لوازم آرایشی، جوهر چاپ، مایعات هیدرولیک و داروها یافت می شود.

 

پروپیلن گلیکول

 

پروپیلن گلیکول در الکل یک مولکول کوچک بر پایه کربن است که در این خانواده به همراه ترکیبات اتانول و ایزوپروپیل قرار دارد. پروپیلن گلیکول یک عنصر رایج در مواد دارویی، لوازم آرایشی و دئودرانت است . همچنین به عنوان یک ترکیب ضد یخ کاربرد دارد.

 

مونو پروپیلن گلیکول در مواد غذایی
مونو پروپیلن گلیکول در مواد غذایی

 

ستیل الکل

 

ستیل الکل که امولسیفایری است که امولسیون تشکیل می دهد و آن را تثبیت می کند.

 

ستیل الکل

 

ستو استئاریل الکل

 

ستو استئاریل الکل یک امولسیون کننده و نرم کننده است. پوست را نرم و صاف می کند.

 

ستو استئاریل الکل
ستو استئاریل الکل

 

بنزیل الکل

 

بنزیل الکل برای پوست خنثی است. در لوازم آرایشی، عملکرد معطر و نگهدارنده دارد. علاوه بر این، قوام مواد آرایشی را تنظیم می کند.

 

فنتیل الکل

 

فنتیل الکل برای پوست خنثی است. از آن به عنوان عطر یا نگهدارنده استفاده می شود.

 

منتول

 

سیننامیل الکل، منتول، آمیسیننامیل الکل، انیسون الکل عطرهایی هستند. آنها خنثی هستند، اما در برخی موارد می توانند واکنش آلرژیک ایجاد کنند.

 

کاربردهای گلیسیرین، منتول روغن آرگان
کاربردهای گلیسیرین، منتول روغن آرگان

 

الکل دناتوره شده

 

الکل دناتوره شده در آزمایشگاه ها و به عنوان پاک کننده و ضد عفونی کننده استفاده می شود. هنگامی که مواد دناتوره‌کننده به این ماده اضافه می‌شود، به عنوان قابل شرب (محصول بسیار خالص با بو و طعم خنثی) طبقه‌بندی می‌شود.

 

الکل دناتوره حاوی ماده تقلبی است که محلول را غیرقابل نوشیدن می کند. گاهی اوقات این افزودنی معطر است که می تواند حالت تهوع و بوی ناشی از بخارات الکل را کاهش دهد. در حالی که برخی از فروشگاه های آنلاین ممکن است محصولات خود را به عنوان “الکل ایزوپروپیل 100٪ خالص دناتوره شده” به بازار عرضه کنند، این یک نام اشتباه است. ایزوپروپیل الکل خالص حاوی مواد دناتوره کننده نیست.

 

این ماده که برای استفاده به عنوان سوخت یا حلال در نظر گرفته می شود ، معمولاً حاوی 5٪ یا بیشتر متانول است. متانول قابل اشتعال است و دارای نقطه جوش نزدیک به اتانول است. متانول از طریق پوست جذب می شود و بسیار سمی است، بنابراین شما واقعاً نباید از این ماده برای ساخت عطر یا محصولات حمام استفاده کنید.

 

الکل بدون آب

 

الکل بدون آب خنثی، خالص و دناتوره شده برای صنعت آرایشی و عطر است. اصطلاح “بی آب” به معنای عدم وجود آب است که نشان می دهد الکل فاقد آب است. می توانید از آن برای تولید کرم های صورت و دئودورانت ها استفاده کنید.

 

الکل بدون آب چیست؟ آیا الکل بدون آب مانند 99٪ است؟ بدون آب به این معنی است که یک محلول حاوی آب نیست و به طور کلی دارای غلظت 99٪ + است.

 

ایزوپروپیل الکلی که 100% بدون آب باشد امکان پذیر نیست زیرا بلافاصله پس از قرار گرفتن در معرض هوای مرطوب آب را جذب می کند. الکل های بی آب با کیفیت بالا خلوص 99.96% را تولید می کنند.

 

الکل مصنوعی

 

الکل مصنوعی یا سنتتیک بدون آب از طریق یک فرآیند پیچیده سه مرحله ای تولید می شود. این یک گرید اتانول (DRAA – Double Rectified Absolute Alcohol) ایجاد می کند. 99 درصد خالص است.

 

این یک محصول ایده آل برای استفاده در برنامه های تخصصی است که به محصولات برتر و با کیفیت بستگی دارد. شما می توانید آن را در برنامه های کاربردی از موارد درجه پزشکی گرفته تا جوهر استفاده کنید. اتانول کم عیار یا “ناتمام” (96٪) را می توان برای شستشوی صفحه خودرو، رنگ، جوهر، رنگ و لوازم آرایشی استفاده کرد.

 

الکل نیشکر

 

الکل نیشکر برای تولید نوشیدنی های ارگانیک است و در لوازم آرایشی برای تولید عطر محبوب است. این ماده ارگانیک فوق خنثی از نیشکر ارگانیک تایید شده تقطیر شده است و تضمین می کند که محصول نهایی شما کاملا ارگانیک باقی بماند.

 

الکل غلات

 

الکل غلات از تخمیر و تقطیر ذرت، چاودار، گندم یا جو به دست می آید. خنثی بودن این ماده آن را به گزینه ای عالی برای مارک های مشروب های تقطیر شده، نوشیدنی های غیر الکلی، پاک کننده ها و محصولات زیبایی تبدیل می کند.

 

الکل خوراکی

 

الکل خوراکی پس از نوشیدن، به سرعت جذب خون می شود (20٪ از طریق معده و 80٪ از طریق روده کوچک)، و اثرات آن در عرض 5 تا 10 دقیقه پس از نوشیدن احساس می شود. معمولاً پس از 30 تا 90 دقیقه در خون به اوج خود می رسد و از طریق تمام اندام های بدن منتقل می شود.

 

بیشتر (90٪) متابولیسم یا تجزیه این ماده از یک ماده سمی به آب و دی اکسید کربن توسط کبد انجام می شود، و بقیه از طریق ریه ها، از طریق کلیه ها (در ادرار) و در عرق دفع می شود.

کبد فقط می تواند مقدار معینی الکل را در ساعت تجزیه کند که برای یک فرد معمولی حدود یک نوشیدنی استاندارد است.

 

غلظت این ماده در خون (BAC) افزایش می یابد و احساس مستی زمانی رخ می دهد که الکل سریعتر از آن چیزی که کبد بتواند آن را تجزیه کند، نوشیده شود. با این حال، BAC دقیقاً با علائم مستی مرتبط نیست و افراد مختلف حتی پس از نوشیدن همان مقدار الکل علائم متفاوتی دارند. سطح BAC و واکنش هر فرد به الکل تحت تأثیر 1،2،7 است:

 

توانایی کبد برای متابولیسم این ماده به دلیل تفاوت های ژنتیکی در آنزیم های کبدی که الکل را تجزیه می کنند متفاوت است).

وجود غذا الکل را رقیق می کند و با جلوگیری از عبور سریع آن به روده کوچک، جذب آن را به طور چشمگیری در جریان خون کاهش می دهد.

 

نوشیدنی های با غلظت بالا سریعتر جذب می شوند. افراد سنگین‌تر و عضلانی‌تر، چربی و عضله بیشتری برای جذب الکل دارند.

به دلیل تفاوت در متابولیسم و جذب، میزان مستی در زنان پس از مصرف همان مقدار الکل نسبت به مردان بیشتر است.

 

این ماده بر نحوه عملکرد بدن تأثیر می گذارد. همچنین می تواند سمی و اعتیادآور باشد. نوشیدن مقدار کمی از این ماده می تواند احساس آرامش یا شادی بیشتری در شما ایجاد کند، اما الکل در واقع یک عامل افسردگی است. این یعنی:

 

پیام هایی که بین مغز و بدن شما حرکت می کنند را کند می کند. بر طرز فکر، احساس و رفتار شما تأثیر می گذارد.

 

الکل موجود در نوشیدنی ها اتانول نامیده می شود. الکل خوراکی زمانی که مخمر قندهای موجود در غلات، میوه ها و سبزیجات را تخمیر می کند ساخته می شود. به عنوان مثال، شراب از شکر موجود در انگور و ودکا از شکر موجود در سیب زمینی تهیه می شود.

 

روغن های سوختی

 

روغن های سوختی محصولات جانبی صنعت اتانول سوخت هستند. این حلال در سوخت مایع یافت می شود و برای استخراج الکل های دیگر استفاده می شود. ممکن است این الکل خالص را در ویسکی و براندی نیز بیابید. به طور طبیعی در طی تخمیر به درجات مختلف تشکیل می شود و اجزای طعم دلخواه را اضافه می کند.

 

افزودن آب (هیدراتاسیون) در میان پیوند دوگانه یک آلکن، الکل تولید می کند. آلکن‌ها به‌عنوان محصولات قطران زغال‌سنگ و پالایش نفت در دسترس هستند و شرایط کاتالیزوری متنوعی می‌تواند از افزودن آب در سراسر پیوند دوگانه پشتیبانی کند.

 

در بیشتر موارد، آب در جهتی اضافه می‌شود که گروه هیدروکسیل جدید را بر اساس قانون مارکوفنیکف، در انتهای پیوند دوگانه با جایگزینی زیادتر قرار می‌دهد، مانند هیدراتاسیون‌های کاتالیز شده با اسید. (انتهای پیوند دوگانه با جایگزینی زیادتر، انتهایی است که به اتم‌های کربن بیشتری پیوند دارد.)

 

هیدروبوراسیون-اکسیداسیون همچنین برای افزودن آب در سراسر پیوند دوگانه یک آلکن مفید است. با این حال، هیدروبوراسیون-اکسیداسیون یک جهت گیری ضد مارکوفنیکوف از محصول اضافه می دهد، با گروه هیدروکسیل که به انتهای کمتر جایگزین پیوند دوگانه اضافه می شود. آلکن ها ممکن است توسط عوامل اکسید کننده مانند پرمنگنات پتاسیم (KMnO4) به دیول ها (دیالکل ها) تبدیل شوند.

 

این اکسیداسیون باید با دقت انجام شود تا از اکسیداسیون بیش از حد و شکستن پیوند دوگانه جلوگیری شود.

 

جا به جایی هالیدها

 

جا به جایی هالید ها به این صورت است که یک یون هیدروکسید می تواند یک یون هالید را از یک آلکیل هالید اولیه (RCH2X، که در آن X یک هالوژن است) جابجا کند و الکل بدهد. این واکنش جابجایی اغلب برای سنتز الکل ها استفاده نمی شود، زیرا آلکیل هالیدها معمولاً از الکل ها سنتز می شوند تا برعکس.

 

استفاده از معرف های Grignard و Organolithium

 

معرف های گریگنارد و ارگانولیتیوم ابزارهای قدرتمندی برای سنتز آلی هستند و رایج ترین محصولات واکنش آنها الکل ها هستند. یک معرف Grignard از واکنش یک آلکیل هالید (RX، که در آن X یک هالوژن است) با فلز منیزیم (Mg) در محلول اتر تشکیل می شود.

 

این محصول به صورت R—Mg—X نوشته شده است، اگرچه معرف‌های Grignard پیچیده‌تر از آن چیزی هستند که این ساختار ساده نشان می‌دهد. معرف‌های ارگانولیتیوم (RLi) تقریباً به همان روشی که معرف‌های گریگنارد تشکیل می‌شوند، با این تفاوت که به حلال اتر نیازی نیست. بیشتر واکنش‌های معرف‌های ارگانولیتیوم مشابه واکنش‌های معرف‌های گریگنارد است. با این حال، برخی از تفاوت های مهم وجود دارد.

 

معرف‌های گریگنارد به ترکیبات کربونیل (یعنی ترکیبات حاوی گروه عاملی C=O) اضافه می‌شوند تا آلکوکسیدهای منیزیم (ROMgX) تولید کنند که به الکل‌ها هیدرولیز می‌شوند. طیف گسترده ای از الکل ها را می توان با افزودنی های Grignard سنتز کرد.

 

یک معرف Grignard به فرمالدئید اضافه می کند تا یک الکل اولیه با یک اتم کربن اضافی، به یک آلدهید برای ایجاد الکل ثانویه و به یک کتون برای تولید یک الکل سوم اضافه شود.

 

معرف های گریگنارد دو بار به استرها اضافه می کنند تا الکل تولید کنند (پس از هیدرولیز). این تکنیک برای ساخت الکل های ثانویه و سوم با دو گروه آلکیل یکسان ارزشمند است. آنها همچنین به اپوکسیدها اضافه می‌کنند و الکل‌های اولیه تولید می‌کنند که در آن دو اتم کربن اضافی به زنجیره معرف گریگنارد اضافه شده است.

 

واکنش الکل ها

 

واکنش الکل ها بدین شکل است که از آنجایی که الکل ها به راحتی سنتز می شوند و به راحتی به ترکیبات دیگر تبدیل می شوند، به عنوان واسطه های مهم در سنتز آلی عمل می کنند.

 

یک سنتز چند مرحله‌ای ممکن است از واکنش‌های گریگنارد مانند برای تشکیل الکلی با ساختار کربن مورد نظر استفاده کند، و به دنبال آن واکنش‌هایی برای تبدیل گروه هیدروکسیل الکل به عملکرد مورد نظر انجام شود. متداول‌ترین واکنش‌های این مواد را می‌توان به‌عنوان اکسیداسیون، کم‌آبی، جایگزینی، استری شدن و واکنش‌های آلکوکسیدها طبقه‌بندی کرد.

 

اکسیداسیون

 

اکسیداسیون الکل ها

 

اکسیداسیون الکل ها می توانند کتون ها، آلدئیدها و اسیدهای کربوکسیلیک تولید کنند. این گروه های عاملی برای واکنش های بعدی مفید هستند. برای مثال، کتون ها و آلدئیدها را می توان در واکنش های بعدی گریگنارد و اسیدهای کربوکسیلیک را می توان برای استری کردن استفاده کرد.

 

اکسیداسیون ترکیبات آلی به طور کلی تعداد پیوندها را از کربن به اکسیژن (یا عنصر الکترونگاتیو دیگری مانند هالوژن) افزایش می دهد و ممکن است تعداد پیوندها به هیدروژن را کاهش دهد.

نوع ثانویه به راحتی بدون شکستن پیوندهای کربن و کربن تنها تا مرحله کتون اکسید می شوند. هیچ اکسیداسیون دیگری جز در شرایط بسیار سخت دیده نمی شود.

 

انواع ثالث این ماده به هیچ وجه بدون شکستن پیوندهای کربن-کربن اکسید نمی شوند، در حالی که انواع اولیه را می توان به آلدهیدها یا بیشتر به اسیدهای کربوکسیلیک اکسید کرد.

 

اسید کرومیک (H2CrO4، تولید شده از اختلاط دی کرومات سدیم، Na2Cr2O7، با اسید سولفوریک، H2SO4) یک عامل اکسید کننده موثر برای اکثر این ماده ها است.

این یک اکسید کننده قوی است و آن را تا جایی که ممکن است بدون شکستن پیوندهای کربن و کربن اکسید می کند.

 

اسید کرومیک انواع اولیه را به اسیدهای کربوکسیلیک اکسید می کند و انواع ثانویه را به کتون اکسید می کند. انواع سوم در شرایط ملایم با اسید کرومیک واکنش نمی دهند. با دمای بالاتر یا اسید غلیظ تر، پیوندهای کربن-کربن ممکن است اکسید شوند. با این حال، بازده از چنین اکسیداسیون قوی معمولا ضعیف است.

 

اکسید کردن یک نوع اولیه فقط در مرحله آلدئید به دلیل سهولت اکسید شدن آلدئیدها به اسیدها دشوارتر است. معرف های ویژه ای برای تبدیل انواع اولیه به آلدئید ساخته شده اند.

 

کلروکرومات پیریدینیم که اغلب به اختصار PCC نامیده می شود، اکسید کننده ملایم تری نسبت به اسید کرومیک است و اکثر انواع اولیه را به آلدهیدها اکسید می کند.

PCC مجموعه ای از تری اکسید کروم (CrO3) با پیریدین (C5H5N) و کلرید هیدروژن (HCl) است که به صورت پیریدین ∙ CrO3 ∙ HCl نوشته می شود.

 

آیا نوشیدن الکل مضر است؟

 

نوشیدن الکل مضر است اگرچه اتانول کمتر از متانول سمی است، اما با این وجود یک ماده سمی است و سالانه افراد زیادی بر اثر مسمومیت با اتانول جان خود را از دست می دهند. زمانی که فردی از مسمومیت خفیف با اتانول رنج می برد، گفته می شود که فرد مست است.

 

از آنجایی که حیوانات اغلب غذاهای تخمیر شده و حاوی اتانول مصرف می کنند، بدن آنها روش هایی را برای حذف یا سم زدایی اتانول قبل از تجمع و مسموم کردن مغز ایجاد کرده است.یکی از راه‌های سم‌زدایی بدن برای اتانول، اکسید کردن آن با استفاده از آنزیمی است که توسط کبد، دهیدروژناز یا ADH تولید می‌شود.

 

الکل دهیدروژناز اکسیداسیون اتانول به استالدهید را کاتالیز می کند، که بیشتر به اسید استیک (به عنوان یون استات)، یک متابولیت طبیعی اکسید می شود. عامل اکسید کننده واقعی شکل اکسید شده نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید، NAD+ است.

 

اکسیداسیون متانول باعث تولید فرمالدئید و متعاقبا اسید فرمیک (به عنوان یون فرمت) می شود. هر دوی این محصولات سمی تر از خود متانول هستند. اتیلن گلیکول (ضد یخ خودرو) به اسید اگزالیک (به عنوان یون اگزالات)، ترکیب سمی موجود در برگ های ریواس و بسیاری از گیاهان دیگر اکسید می شود.

 

اتیلن گلیکول طعم شیرینی دارد و بسیاری از سگ‌ها و گربه‌ها هر ساله با نوشیدن ضدیخ خودرو که با بی‌احتیاطی دور ریخته شده است مسموم می‌شوند.

 

دستورالعمل رسمی بریتانیا در سال 2016 می گوید هم مردان و هم زنان نباید بیش از 14 واحد الکل در هفته بنوشند، معادل حدود شش لیوان آبجو با قدرت متوسط یا 10 لیوان کوچک شراب کم قدرت.

 

این ماده می تواند طیف گسترده ای از اثرات را اعمال کند، زیرا با گیرنده های متعدد روی سلول های مغز تعامل دارد. یکی از مکانیسم‌های اصلی آن تقلید از عملکرد GABA، یک انتقال‌دهنده عصبی مهارکننده در مغز است که اثرات آرام‌بخشی به همراه دارد.

 

همچنین فعالیت گلوتامات، یک انتقال دهنده عصبی تحریکی را مهار می کند. علاوه بر این، الکل سیستم پاداش مغز را فعال می‌کند و باعث آزاد شدن دوپامین و سروتونین می‌شود که باعث می‌شود دوزهای پایین احساس لذت بخشی ایجاد کنند.

 

نوشیدن این ماده به شدت تحت تأثیر عوامل بیولوژیکی و اجتماعی است و توضیح می دهد که چرا برخی افراد از مصرف آن اجتناب می کنند، برخی از مصرف متوسط لذت می برند و برخی دیگر در قطع مصرف مشکل دارند. حتی یک وقفه موقت از مصرف این ماده، می تواند آثار سلامتی مانند کاهش فشار خون بالا، کلسترول و خطر دیابت داشته باشد.

 

عوارض الکل خوراکی

 

عوارض الکل خوراکی بسیار است. انسان ها پس از مصرف این ماده ممکن است مستعد از دست دادن کنترل احساسات خود و پرخاشگری شوند. به همین دلیل است که این ماده گاهی اوقات عاملی برای جنایات خشن و رفتارهای ضد اجتماعی است. سطح بسیار بالای الکل خون می تواند باعث بیهوش شدن افراد و توقف تنفس بالقوه شود.

 

این ماده همچنین بر تنظیم مایعات بدن تأثیر می گذارد و باعث می شود افراد بیشتر ادرار کنند و آب بدنشان کم شود. اگر فردی بیش از حد از این محصول بنوشد، اغلب روز بعد احساس ناخوشی می کند – وضعیتی به نام خماری. خماری می تواند طیف وسیعی از علائم را شامل شود، از جمله سردرد، خشکی دهان، خستگی، حالت تهوع و خلق و خوی ناخوش.

 

الکل همچنین حافظه را تضعیف می کند، بنابراین افراد ممکن است در هنگام مستی به خاطر نیاورند که چه اتفاقی افتاده است.

در درازمدت، مصرف زیاد این ماده می‌تواند باعث مشکلات سلامتی و افزایش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله انواع مختلفی از سرطان، زوال عقل، بیماری‌های قلبی و کبدی شود و همچنین بر سلامت روان تأثیر بگذارد.

 

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه 3 میلیون مرگ در سراسر جهان ناشی از مصرف این ماده است. برخی از مردم به الکل اعتیاد پیدا می کنند که الکلیسم نامیده می شود. نوشیدن الکل در دوران بارداری می تواند باعث اختلالات رشدی شدیدی در جنین شود.

 

یکی از درمان های رایج برای مسمومیت با متانول یا اتیلن گلیکول، تزریق داخل وریدی اتانول رقیق شده به بیمار است.

آنزیم ADH با اکسید کردن اتانول به اسید استیک اشغال می شود و به کلیه ها زمان می دهد تا بیشتر متانول یا اتیلن گلیکول را قبل از اکسید شدن به ترکیبات سمی تر دفع کنند. این نمونه ای از مهار رقابتی یک آنزیم است.

 

آیا الکل باعث سرطان می شود؟

 

الکل باعث سرطان می شود. به گفته موسسه ملی سرطان: “یک توافق علمی قوی وجود دارد که نوشیدن الکل می تواند باعث ایجاد چندین نوع سرطان شود. برنامه ملی سم شناسی وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده در گزارش خود در مورد مواد سرطان زا، مصرف نوشیدنی های الکلی را به عنوان یک سرطان زا برای انسان فهرست می کند.

 

شواهد نشان می‌دهد که هر چه یک فرد الکل بیشتری بنوشد – به ویژه هر چه فرد به طور منظم بیشتر بنوشد – خطر ابتلا به سرطان مرتبط با این ماده را در او بیشتر می‌شود. حتی افرادی که بیش از یک نوشیدنی در روز نمی‌نوشند و افرادی که زیاد مصرف می‌کنند.

الگوهای واضحی بین مصرف این ماده و افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ظاهر شده است:

 

سرطان مری با الکل

 

سرطان مری با الکل، به ویژه کارسینوم سلول سنگفرشی مری. علاوه بر این، افرادی که کمبود آنزیمی که این ماده را متابولیزه می کند به ارث می برند، در صورت مصرف الکل، خطر ابتلا به سرطان سلول مری را به میزان قابل توجهی افزایش می دهند.

 

سرطان سینه

 

مطالعات به طور مداوم افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان با افزایش مصرف الکل نشان می دهد. زنانی که حدود 1 نوشیدنی در روز مصرف می کنند، 5 تا 9 درصد بیشتر از زنانی که اصلاً از آن مصرف نمی کنند، در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.

 

سرطان روده بزرگ

 

چندین مطالعه نشان داده است که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ با مصرف هر لیوان الکل افزایش می یابد. حتی یک نوشیدنی استاندارد در روز (10 گرم) می تواند خطر ابتلا را افزایش دهد.

 

سرطان کبد

 

مصرف طولانی مدت الکل با افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد مرتبط است. مصرف منظم و سنگین الکل می تواند به کبد آسیب برساند و منجر به التهاب و زخم شود، به همین دلیل است که خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد.

 

توجه: لوازم آرایشی با برچسب “بدون الکل” لزوماً به معنای بدون الکل نیست. طبق مقررات لوازم آرایشی اروپایی، اگر محصولاتی حاوی الکل «بد»، یعنی نوع چرب که باعث خشکی می‌شود، نباشند، برچسب «بدون الکل» می‌زنند.

منابع:

britannica

alcohol-in-cosmetic-products-harmful-or-beneficial

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.