منتول چیست و آشنایی با خواص و کاربرد ها

منتول چیست و آشنایی با خواص و کاربرد ها

منتول چیست و آشنایی با خواص و کاربرد ها

 

منتول یا جوهر نعناع یکی از محبوب ترین ترکیبات معطر در سراسر جهان است. جوهر نعناع در گذشته بیشتر از گیاهان نعناع استخراج می شد.

 

جوهر نعناع کابردی ترین ماده در صنایع است. چه در خمیر دندان، آدامس یا آب نبات. طعم نعناع پرفروش ترین ماده طعم دهنده جهان را، می توان در محصولات روزمره بی شماری یافت. اما جوهر نعناع محبوبیت خود را نه تنها به دلیل طعم خود، بلکه به دلیل اثر خنک کنندگی آن بر روی پوست و غشاهای مخاطی دارد.

 

به همین دلیل است که اغلب برای مواد دارویی و آرایشی مانند پمادهای خنک کننده، استنشاقی، دئودورانت ها و ژل های دوش استفاده می شود. تقاضای جهانی جوهر نعناع 25000 تا 30000 تن متریک در سال است و به طور مداوم در حال رشد است. زیرا محصولات جدید بیشتری روز به روز از این ماده استفاده می کنند.

 

منتول چیست

 

جوهر نعناع یا منتول یک ترکیب آلی کووالانسی است که به صورت مصنوعی یا از نعناع فلفلی یا سایر روغن‌های نعناع به دست می‌آید. این ماده، مومی شکل، کریستالی، به رنگ شفاف یا سفید است که در دمای اتاق جامد است و در دمای بالا ذوب می شود. شکل اصلی جوهر نعنا موجود در طبیعت (-)-منتول است. منتول کریستال دارای خواص بی حس کننده موضعی و ضد تحریک است و به طور گسترده برای تسکین سوزش خفیف گلو استفاده می شود.

 

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این ماده از 2000 سال در ژاپن شناخته شده بود، اما در غرب تا سال 1771 توسط گامبیوس جدا نشده بود. این ماده به طور طبیعی در روغن نعناع وجود دارد.

جوهر نعناع یا منتول خالص از نعناع ذرت (نام گیاه شناسی: Mentha arvensis) به دست می آید. اما تولید منتول یا جوهر نعنا گیاهی دارای مشکلاتی است.

 

برای مثال، برداشت و کیفیت محصول بسته به شرایط آب و هوایی می‌تواند متفاوت باشد، که منجر به کمبود عرضه می‌شود.

 

منتول از سال 1973 به صورت مصنوعی ساخته و جایگزین جوهر نعنا که گیاهی بود شده است. این ماده از نظر شیمیایی، یک هیدروکربن حلقوی با گروه الکل است که در دمای اتاق یک جامد بی رنگ است.

 

کاربردهای گلیسیرین، منتول روغن آرگان
کاربردهای گلیسیرین، منتول روغن آرگان

 

روش‌های قبلی تولید شیمیایی دارای معایب خاصی هستند. زیرا یا به سنتزهای بسیار پیچیده و چند مرحله‌ای نیاز دارند، یا نه تنها L-MENTHOL مطلوب و طبیعی را تولید می‌کنند، بلکه به همان میزان محصول جانبی به نام D-MENTHOL را تولید می‌کنند. بنابراین بسته به کاربرد مورد نظر، با زحمت تولید می شود.

 

L-MENTHOL و D-MENTHOL انواعی از یک مولکول هستند، اما ساختار آینه ای نسبت به یکدیگر دارند، مانند دست راست و چپ. دانشمندان این مولکول ها را «انانتیومر» می نامند. ساختار متفاوت به این معنی است که اینها اثرات متفاوتی در بدن دارند.

 

به عنوان مثال، دی-منتول، عملکرد خنک کنندگی کمتری دارد. مخلوطی از این دو نوع که به عنوان DL-menthol شناخته می شوند، عمدتاً برای محصولاتی که اثر خنک کنندگی در آنها غالب نیست، استفاده میشود. به عنوان مثال در مواد طعم دهنده خاص، مورد استفاده هستند.

 

کاربرد های منتول

 

جوهر نعناع به دلایل مختلفی در بسیاری از محصولات موجود است.

برای تسکین کوتاه مدت گلودرد. خفیف و سوزش خفیف دهان یا گلو.

بالم لب و داروهای ضد سرفه.

به عنوان یک ضد خارش.

به عنوان یک مسکن موضعی برای تسکین دردهای جزئی مانند گرفتگی عضلات، رگ به رگ شدن، سردرد. به تنهایی یا همراه با محصولاتی مانند کافور.

این ماده در اروپا به صورت ژل یا کرم ظاهر می شود، در حالی که در ایالات متحده به صورت چسب های بدن است.

 

در داروهای ضد احتقان سینه و سینوس ها (کرم، چسب یا استنشاق بینی)

در داروهای خاصی که برای درمان آفتاب سوختگی استفاده می شود، زیرا احساس خنکی ایجاد می کند. به عنوان یک افزودنی در برندهای خاص سیگار، برای طعم، برای کاهش تحریک گلو و سینوس ناشی از سیگار کشیدن و احتمالاً برای کاهش بوی بد سیگار.

 

معمولاً در محصولات بهداشت دهان و دندان و داروهای بوی بد دهان مانند دهان شویه، خمیر دندان، اسپری دهان و زبان.

 به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می شود. در آدامس، آب نبات.

در نوشابه ها و بعضی از شربت ها.

به عنوان یک آفت کش در برابر کنه های نای زنبورهای عسل.

در عطرسازی، از جوهر نعنا برای تهیه استرهای منتیل استفاده می‌شود.

 

در محصولات کمک های اولیه مانند یخ مصنوعی برای ایجاد یک اثر خنک کننده به عنوان جایگزینی برای یخ واقعی.

کاهش دهنده های تب که روی پیشانی کودکان اعمال.

در برخی از محصولات زیبایی مانند نرم کننده های مو.

 

بررسی کاربرد های پزشکی منتول

 

منتول در سرماخوردگی

 

جوهر نعناع زمانی به عنوان یک “داروی گیاهی” شناخته می شد، اما اکنون به عنوان یک درمان موثر شناخته شده به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می کند.

 

جوهر نعناع یا منتول یک ماده خنک‌کننده طبیعی است که در گیاهانی مانند نعناع یافت می‌شود و بیشتر با بوی آن شناخته می‌شود.

 

آزمایش‌هایی با این ماده در اوایل سال 1885 انجام شد که منجر به شناسایی آن به عنوان یک “دارویی با فایده بسیار” به ویژه برای درمان علائم سرماخوردگی شد. در نتیجه، این ماده دیگر به عنوان یک “داروی گیاهی” در نظر گرفته نمی شد، بلکه به یک دارو درمانی شناخته شده تبدیل شد.

 

استفاده از این ماده به عنوان بخشی از درمان علائم سرماخوردگی می تواند به ایجاد احساس تنفس راحت تر و کاهش سرفه با تعامل با گیرنده های سرماخوردگی در بینی و گلو کمک کند. مطالعاتی انجام شده است که در آن افراد با قرار گرفتن در معرض یک غبار تحریک‌کننده سرفه می‌کنند.

 

استنشاق این ماده قبل از قرار گرفتن در معرض غبار به طور قابل توجهی تعداد دفعات سرفه آنها را کاهش می دهد. به همین جهت منتول برای سرفه مورد استفاده قرار گرفت.

 

منتول برای گلو درد

 

محصولات حاوی منتول برای گلو درد بسیار کاربردی هستند. این محصولات برای کمک به تسکین موقت علائمی مانند گلودرد، سوزش گلو یا سرفه (مثلاً به دلیل سرماخوردگی) استفاده می شود و با ایجاد احساس خنکی و افزایش بزاق در دهان کار می کند.

حتی اگر قبلاً از محصول استفاده کرده اید، مواد روی بروشور را بررسی کنید.

 

قبل از استفاده از این داروی منتول، تمام دستورالعمل های روی بسته بندی محصول را بخوانید و دنبال کنید. اگر سوالی دارید، با داروساز خود مشورت کنید. اگر پزشک به شما دستور داده است که از این محصول استفاده کنید، طبق دستور از آن استفاده کنید.

بگذارید پاستیل یا قرص منتول به آرامی در دهان شما حل شود و مایع حل شده را همراه با بزاق خود ببلعید. آن را نجوید یا قورت ندهید.

 

این محصول معمولاً هر 2 ساعت در صورت نیاز استفاده می شود. دستورالعمل های پزشک خود را در مورد نحوه استفاده از آن دنبال کنید. دوز خود را افزایش ندهید یا از این دارو به طور خودسرانه استفاده نکنید.

 

منتول در بارداری

 

ماده فعال بیشتر قطره های سرفه منتول است. جوهر نعنا با خنک کردن گلو و کاهش سوزش گلو به درمان سرفه و گلودرد کمک می کند.

 

هیچ مطالعه ای وجود ندارد که ایمنی جوهر نعناع را در دوران بارداری ارزیابی کند. و برخلاف داروهای تجویزی، داروهای OTC دارای رتبه بندی رده بارداری از سوی سازمان غذا و داروی ایالات متحده نیستند. بنابراین، خطرات قطره سرفه منتول در بارداری به طور کامل شناخته نشده است.

 

با این حال، هیچ گزارشی مبنی بر اثرات منفی مصرف منتول بر بارداری گزارش نشده است. برای ایمن بودن، باید قبل از مصرف قطره سرفه در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

 

منتول برای لاغری

 

منتول از چاقی ناشی از رژیم غذایی پرچرب، عدم تحمل گلوکز، مقاومت به انسولین و تجمع تری گلیسرول در کبد جلوگیری می کند. فعال سازی TRPM8 هیپوتالاموس، گلوکاگون را آزاد می کند که PKA را فعال می کند و باعث کاتابولیسم می شود.

 

پلی مورفیسم های TRPM8 با چاقی مرتبط هستند. در انسان، منتول خوراکی و سایر آگونیست های TRPM8 اثر کمی دارند. با این حال، به نظر می رسد که منتول موضعی دمای مرکزی بدن و سرعت متابولیسم را افزایش می دهد. یک کارآزمایی تصادفی در مورد کنترل بالینی منتول موضعی در بیماران چاق ضروری است.

 

دمنوش های نعناع فلفلی که با استفاده از منتول خوراکی بدست می آیند با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری می‌تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.


علاوه بر این دمنوش نعناع فلفلی با بهبود هضم غذا، بهبود حرکات روده و افزایش جریان صفراوی به هضم سریع تر و بهتر چربی ها کمک کرده و با افزایش کالری سوزی باعث لاغری و کاهش وزن می شود.


مصرف نعناع فلفلی، اشتهای شما را کاهش می‌دهد و از طرف دیگر، به خاطر وجود مقادیر بالای فیبر، برای مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه می‌دارد. پس به این صورت شما کمتر به غذا خوردن ترغیب می‌شوید. البته، اگر استفاده از نعناع فلفلی در کنار یک رژیم غذایی و برنامه‌ی ورزشی منظم باشد، تاثیر آن چندین برابر خواهد شد.

 

موارد مصرف غیر خوراکی منتول

 

منتول برای درد عصبی

 

داروی منتول را فقط روی پوست استفاده کنید. ناحیه آسیب دیده را تمیز و خشک کنید. چسب پشت پچ را بردارید و پچ را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. چسب را روی پوست آسیب دیده یا تحریک شده (مانند پوستی که بریده شده، خراشیده، آفتاب سوخته، عفونی یا دارای بثورات پوستی است) نزنید.

 

تا 12 ساعت چسب را روی ناحیه آسیب دیده بگذارید. از این دارو طبق دستور پزشک خود استفاده کنید یا تمام دستورالعمل های روی بسته بندی محصول را دنبال کنید. اگر سوالی دارید، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

 

پچ را قبل از حمام بردارید. قسمتی را که چسب زده شده است پانسمان نکنید یا نپیچانید مگر اینکه پزشک به شما دستور دهد. از اعمال حرارت (مانند پد حرارتی) روی پچ خودداری کنید. انجام این کار ممکن است خطر عوارض جانبی را افزایش دهد.

 

پس از دست زدن به پچ دست های خود را به خوبی بشویید. از وارد کردن این دارو به چشم، بینی یا دهان خودداری کنید. اگر دارو را در آن نواحی دریافت کردید، با آب فراوان بشویید.

پس از برداشتن هر چسب، چسب استفاده شده را با کناره های چسبنده به هم تا بزنید و در سطل زباله دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی بیندازید.

 

منتول در سیگار

 

مصرف سیگار سال هاست که رو به کاهش است. اما سیگارهای منتول بخشی از بازار تنباکو را تشکیل می دهند. خاصیت طعم دهندگی و خنک کنندگی و همچنین بوی جوهر نعناع باعث استفاده از این ماده در سیگار شده است.

 

لیپید چیست و چه کاربردی دارد بیشتر بخوانید: لیپید چیست و چه کاربردی دارد

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) امروز قوانین جدیدی را برای ممنوعیت این محصولات و سیگارهای طعم‌دار پیشنهاد کرده است. این قوانین در پاسخ به نگرانی های بهداشت عمومی در مورد خطرات سیگار منتول و محبوبیت بسیار زیاد آن در بین جوانان است. بر اساس این قوانین استفاده از طعم دهنده ها از جمله منتول در سیگار ها ممنوع اعلام شده است.

 

منتول در آفتاب سوختگی

 

بسیاری از ما از هر فرصتی برای برنزه شدن استفاده می کنیم. این امر به معنای گذراندن مدت زمانی در زیر نور خورشید است، اما این کار بدون خطر نیست. نور خورشید می تواند پوست شما را بسوزاند و این می تواند به شدت دردناک باشد.

 

لوسیون های مختلفی در دسترس هستند که به تسکین درد و التیام پوست کمک می کنند. محصولاتی که حاوی منتول هستند می توانند اثر بخشی بسیار خوبی داشته باشند. دلیل این امر خاصیت خنک کنندگی این ماده است.

 

منتول برای پوست

 

منحصر به فرد ترین خاصیت منتول توانایی آن در ایجاد حس خنکی روی پوست است. این ماده گیرنده های گرما را در پوست تحریک می کند و جریان کلسیم را در اعصاب مسدود می کند.

این ماده گیرنده های حساس به سرما TRPM8 را تحریک می کند. این حس نه تنها نشاط آور است، بلکه درمانی است.

این ماده روی اعصاب برای کاهش خارش، درد و سایر تحریکات اثر می گذارد.

 

منتول به عنوان یک گشادکننده عروق، جریان خون را در پوست در هر کجا که استفاده می‌شود بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، تولید سیتوکین های التهابی و پروستاگلاندین ها را کاهش می دهد تا به بهبود پوست قرمز و ملتهب کمک کند.

 

این ماده به جذب بسیاری از مواد دیگر توسط پوست کمک می کند و اثربخشی کلی و مزایای محصولات مراقبت از پوست را افزایش می دهد.

اگرچه همه انواع پوست از ویژگی های تقویت کننده این ماده بهره می برند، اما برای تسکین پوست ملتهب و مستعد آکنه بهترین است.

 

منتول برای آکنه

 

مواجهه با آکنه در مقطعی از زندگی شما بسیار رایج است. و به همین ترتیب به دنبال درمان های خانگی یا درمان های اضطراری در هنگام بروز جوش های روی پوست هستید.

 

یکی از «درمان‌های معجزه‌آسا» خانگی برای آکنه مالیدن ویکس روی جوش‌ها برای کاهش یک شبه آنها است. در فرمولاسیون ویکس به طور ویژه از منتول استفاده می شود.

 

آیا واقعا این محصول برای کاهش آکنه کار می کند؟ ممکن است بخواهید قبل از متوسل شدن به این ترفند مشکوک، آنچه را که تحقیقات ما کشف کرده است، بخوانید. تحقیقات در این مورد کامل نیستند و اثر بخشی این محصول مورد تایید قرار نگرفته است.

 

منتول برای مو

 

از آنجایی که منتول بسیار محلول در روغن و الکل است، یک پایه عالی برای بسیاری از محصولات دارویی و آرایشی است. تقطیر و انجماد بعدی روغن نعناع می تواند کریستال های جوهر نعناع را به ما بدهد.

 

منتول دارای طیف گسترده ای از خواص است که استفاده از آن را در صنایع مختلف تسهیل می کند و یکی از خواص بسیار قوی است، اما کیفیت کمتر شناخته شده منتول توانایی آن در تحریک رشد و سلامت مو در صورت استفاده به روش های خاص است.

 

منتول یک گشادکننده عروق است و دارای خواص ضد التهابی و ضد قارچی نیز می باشدکه به افزایش جریان خون پوست سر کمک می کند و این امر به نوبه خود مواد مغذی ارزشمندی را برای فولیکول های مو فراهم می کند. احساس خنکی که القا می کند آن را به یک درمان انتخابی برای مقابله با گرمای تابستان تبدیل می کند. منتول در شامپو نیز بسیار کاربردی است. زیرا به از بین بردن شوره سر کمک می کند.

 

علاوه بر این منتول یک تنظیم کننده سبوم بسیار خوب است و به پاکسازی رشته ها کمک می کند. به حذف آلاینده های مو کمک می کند و هر گونه آسیب وارد شده به مو را ترمیم می کند. منتول همچنین می تواند در ترکیب با سایر محصولات طبیعی برای بهبود درخشندگی و کیفیت مو استفاده شود و باعث رشد موهای بلند و قوی شود.

 

منتول کریستال برای رشد مو

 

محصولات مو حاوی کریستال های منتول می توانند درخشندگی طبیعی مو را تقویت کرده و رشد قوی موهای بلند و با کیفیت بهتر را تقویت کنند.

یکی از این محصولات مو که از منتول تشکیل شده است، روغن نعناع است، به طور گسترده ای شناخته شده است که مواد مغذی را برای فولیکول های مو فراهم می کند و در نتیجه از شکستگی و آسیب مو جلوگیری می کند.

 

فواید منتول برای مو

 

کریستال های منتول دارای ظرفیت قوی برای تنظیم تولید چربی در پوست سر هستند. همچنین می توان از آن برای کاهش شوره سر استفاده کرد زیرا یک عامل شفاف کننده بسیار مفید است. رایحه تند و توانایی پاک کنندگی آن نیز به از بین بردن شپش سر و همچنین به جلوگیری از چسبیدن آنها به مو کمک می کند. هنگامی که منتول با سایر محصولات درمانی مخلوط می شود، می توانید خواص طبیعی منتول را افزایش دهید.

 

منتول برای شوره سر

 

روغن منتول در ترمیم آسیب بسیار موثر است، زیرا روغن به عمق پوست سر نفوذ می کند و فولیکول های خفته مو را تحریک می کند. روغن منتول خارش و التهاب اضافی را کاهش می دهد و سلامت پوست سر را بهبود می بخشد که در نهایت منجر به رشد مو و درمان شوره سر می شود.

 

نحوه استفاده از منتول برای مو

 

منتول را می توان با ژل آلوئه ورا یا روغن حامل برای رفع مشکلات خارش پوست سر مخلوط کرد. همچنین می توانید کریستال های منتول را با روغن موی انتخابی خود مخلوط کنید تا رشد مو را تسریع کنید. روغن‌های نعناع به گونه‌ای تهیه می‌شوند که دارای بالاترین میزان منتول باشند.

می توانید چند قطره روغن نعناع را مستقیماً در شامپو یا نرم کننده خود بریزید. همچنین می توانید قطره ها را به یک قاشق غذاخوری اسانس اضافه کنید.

 

مقدار کمی از آن را بردارید و با روغن مخلوط کنید و به طور کامل روی پوست سر خود ماساژ دهید. اجازه دهید 20 دقیقه روی موهایتان بماند و سپس بشویید. با این حال، ممکن است این احتمال وجود داشته باشد که اثر منتول بیشتر از توانایی پوست شما باشد. در این صورت، از روغن حامل اضافی برای به حداقل رساندن اثرات استفاده کنید یا می توانید بلافاصله از شامپو را استفاده کنید.

 

می توانید این کار را دو بار در هفته تکرار کنید. همچنین می توانید منتول کریستال را به دستور العمل های صابون خود اضافه کنید و کیفیت صابون های خود را افزایش دهید. اطمینان حاصل کنید که کریستال ها کاملاً در روغن های صابون شما حل شده اند، زیرا به خوبی هم می زنید تا احتمال تحریک پوست را از بین ببرید. این یک روش محبوب استفاده از منتول برای رشد مو است.

 

منتول برای رشد مو

 

بهترین دستور العمل روغن مو برای تقویت رشد مو را می توان با رقیق کردن ½ قاشق چایخوری کریستال منتول در 4 قاشق غذاخوری روغن حامل مورد علاقه خود تهیه کرد. قاشق های کوچکی از روغن را با نوک انگشت خود بردارید و آن را روی پوست سر خود ماساژ دهید و به آرامی آن را روی تارها و اطراف آن قرار دهید.

 

بهتر است موها را با شامپوی بدون سولفات بشویید. این روش را می توان دو بار در هفته استفاده کرد.

ماسک موی منتول می تواند برای حالت دادن به موهای شما و ترمیم انتهای شکسته شده استفاده شود. بعد از استفاده از ماسک موی منتول از کلاه دوش استفاده کنید و بعد از نیم ساعت موهای خود را بشویید.

 

ماسک مو را با یک قاشق غذاخوری عسل، ¼ فنجان خامه ترش و 4-6 قطره روغن نعناع تهیه کنید. این ماسک را روی موهای خود بمالید و بعد از 20 دقیقه آن را بشویید. این درمان ها همچنین در حل مشکلات خارش پوست سر بسیار موثر هستند.

همچنین می توانید 1 قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان و 2 قطره اسانس نعناع را مخلوط کنید. مخلوط را کمی گرم کنید و آن را به مو و پوست سر خود اضافه کنید. بعد از 20 دقیقه آن را با یک شامپوی ملایم بشویید.

 

روغن بادام شیرین نیز یک درمان خوب دیگر است زیرا دارای آنتی اکسیدان ها، محتوای ویتامین E خوب، ویتامین های دیگر و چربی است. هنگامی که با روغن نعناع استفاده می شود به افزایش قدرت فولیکول های شما نیز کمک می کند.

 

2 قطره روغن نعناع را به 2 قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین اضافه کنید و بعد از مخلوط شدن خوب روی حرارت بگذارید. آن را روی پوست سر خود بمالید و بعد از 15 دقیقه با شامپوی بدون سولفات بشویید.

همچنین می توانید روغن نارگیل و اسانس رزماری را به روغن نعناع اضافه کنید تا با شوره سر مبارزه کرده و رشد مو را تقویت کنید. 2 قطره روغن نعناع فلفلی و 1 قطره اسانس رزماری را با 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط کنید، آن را گرم کنید و روی پوست سر و موهای خود بمالید. بعد از 20 دقیقه آن را بشویید.

 

حتی می‌توانید از روغن درمان قبل از شامپو استفاده کنید که خواص منتول، اسانس رزماری و ویتامین E تثبیت‌شده را برای تحریک فولیکول‌های مو ترکیب می‌کند.

روغن نعناع برای افرادی که پوست سر و موهایشان چرب است، بهترین است. می توانید تا 3 بار در هفته از آن استفاده کنید. همچنین می توانید روغن نعناع را مستقیماً با مخلوط کردن آن با روغن نارگیل، روغن جوجوبا یا روغن شی باتر استفاده کنید.

 

شی باتر برای مو
شی باتر برای مو

 

می توانید از روغن جوهر نعناع استفاده کنید که می تواند با ترکیب کریستال های منتول با کافئین، نیاسینامید و اسانس رزماری تهیه شود. این نیز در جوانسازی موهای شما بسیار موثر است.

 

تولید منتول

 

یکی از مراحل کلیدی در فرآیند جدید تولید جوهر نعنا هیدروژناسیون نامتقارن نام دارد. برای این منظور یک سیستم کاتالیست ویژه و بسیار کارآمد را توسعه می دهند که تضمین می‌کند که عمدتاً فقط یک انانتیومر خاص از سیترال سنتز می‌شود.

 

در دو مرحله دیگر سنتز، از این واسطه برای تولید ال-منتول استفاده می شود. مزیت دیگر این روش این است که فرآیندی پیوسته است که در آن مواد به طور مداوم اضافه و حذف می شوند. بنابراین هیچ زمان از کار افتادگی ندارد. این نه تنها باعث صرفه جویی در زمان می شود، بلکه از نظر منابع نیز کارآمدتر است، زیرا ال-منتول بیشتری با خلوص حداقل 99.7 درصد می تواند با استفاده از همان مقدار مواد اولیه تولید شود.

 

در تابستان 2012، کارخانه جدید تولید L-MENTHOL در سایت لودویگشافن BASF راه اندازی می شود. تا تقاضای جهانی بالا را که دیگر نمی تواند به اندازه کافی تنها با تولید گیاهی جوهر نعناع برآورده شود، برآورده کند.

 

برای بزرگ‌ترین تولیدکننده طعم‌ها و عطرها، که لوازم آرایشی و غذایی متعددی را عرضه می‌کنند، هم امنیت عرضه و هم کیفیت منتول اهمیت تعیین‌کننده‌ای دارد. «منتول مهم‌ترین ماده طعم‌دهنده مورد استفاده در محصولات مراقبت از دهان است.

 

جوهر نعنا تقریباً در تمام خمیردندان ها، دهان شویه ها و سایر محصولات مراقبت از دهان وجود دارد و باعث ایجاد نفس خنک و احساس تمیزی در دهان می شود. تامین جوهر نعناع یا منتول با کیفیت بالا همیشه ضروری است.تولید محصولات از جمله عطرها، پمادهای تسکین علائم سرماخوردگی یا حتی سس های گریل از این ماده استفاده می کنند.

 

 اثر خنک کنندگی با منتول

 

جوهر نعنا باعث ایجاد حس خنکی در پوست و غشاهای مخاطی می شود. به همین دلیل است که دهان پس از مسواک زدن طعم تازه ای دارد و پس از دوش گرفتن با شامپوهای حاوی منتول، پوست احساس شادابی و طراوت می کند. احساس خنکی به این دلیل ایجاد می شود که جوهر نعنا روی گیرنده های حرارتی در پوست یا غشاهای مخاطی قرار می گیرد.

 

این گیرنده های حرارتی برای پاسخ دادن به محرک های سرما یا گرما و حس دمای محیط استفاده می شوند.

هنگامی که منتول به گیرنده سرما متصل می شود، غلظت کلسیم داخل سلولی را افزایش می دهد و همان محرک عصبی را ایجاد می کند که مثلاً تماس با آب سرد. سپس بدن احساس خنکی می کند.

 

سایر مواد طعم دهنده نیز می توانند گیرنده های گرما را فعال کنند. بهترین مثال در این مورد فلفل تند چیلی است. به یک گیرنده گرما در غشای مخاطی متصل می شود و احساس گرما ایجاد می کند. به همین دلیل است که یک وعده غذایی حاوی ادویه های تند می تواند باعث تعریق زیاد شود.

 

منتول را از کجا تهیه کنیم

 

برای خرید منتول می توانید با مجموعه آرکا شیمی گستر سپیدار با شماره های 02144182743 و 09026715830 در تماس باشید.

 

منابع:

the cool freshness of menthol

how to use menthol for hair