قطره منتول چیست و چه کاربردی دارد

قطره منتول چیست و چه کاربردی دارد

قطره منتول چیست و چه کاربردی دارد

 

قطره منتول یک الکل مونوترپین حلقوی با فعالیت های ضد درد، ضد قارچ، ضد خارش، ضد التهاب، ضد سرفه و ضد ویروس است. هنگامی که بیمار هستید، سرفه مداوم می تواند حس بدی به شما بدهد. بسیاری از افراد برای آرام کردن سرفه های خود و تسکین گلودردی که ممکن است همراه با آن باشد، قطره منتول برای سرفه می خورند. اما مصرف چند قطره مناسب است و آیا مقدار زیاد آن می تواند شما را بیمارتر کند؟

 

قطره سرفه منتول 

 

قطره سرفه منتول به طور گسترده در آماده سازی های دارویی برای تسکین درد و شرایط تنفسی ایده آل استفاده می شود. مطالعات قبلی نشان داده است که این ماده دارای خواص ضد درد، ضد میکروبی و ضد زخم است.

 

کاربردهای گلیسیرین، منتول روغن آرگان

 

این ماده ترکیبی از نعناع، ​​اکالیپتوس و سایر روغن‌های نعناع است. قطره منتول در داروهای سرفه رایج است و می تواند یک اثر خنک کننده یا تسکین دهنده داشته باشد. بسیاری از قطره‌های سرفه، این ماده را با بی‌حس‌کننده‌های موضعی خفیف ترکیب می کنند.

 

قطره های سرفه معمولاً 5 تا 10 میلی گرم (میلی گرم) منتول در هر قطره دارند. مصرف منتول خالص می تواند خطرناک باشد. اما مقادیر کم در قطره منتول برای سرفه آن را بی خطر می کند.

افراد باید با پیروی از اطلاعات روی بروشور برای اطلاع از دوز مصرف، قطره های سرفه را مصرف کنند. افرادی که داروهای دیگری مصرف می‌کنند یا دارای بیماری‌های دیگری هستند نیز باید قبل از مصرف قطره‌های سرفه یا هر داروی جدید با پزشک مشورت کنند. به علت تداخل دارویی باید با احتیاط عمل کرد.

 

قطره منتول برای گلودرد

 

قطره منتول برای گلودرد یا قرص های گلو حاوی موادی هستند که گلو را تسکین می دهند که به کاهش درد ناشی از گلودرد و مهار سرفه کمک می کند. اگر برای تسکین علائمی مانند گلودرد یا سرفه که در عرض هفت روز برطرف نمی‌شوند یا بدتر می‌شوند، قطره‌های سرفه می‌خورید، باید به پزشک مراجعه نمایید.

 

علاوه بر این، در حالی که نادر است، برخی از افراد واکنش های آلرژیک به مواد موجود در قطره های سرفه را گزارش کرده اند. در صورت مشاهده هر گونه عوارض جانبی مرتبط با یک واکنش آلرژیک، با پزشک خود تماس بگیرید.

 

قطره منتول برای سرماخوردگی

 

قطره منتول برای سرماخوردگی زمانی که به عنوان یک “داروی گیاهی” شناخته می شد، اما اکنون به عنوان یک درمان موثر شناخته شده است که به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می کند.

این قطره یک ماده خنک‌کننده طبیعی است که در گیاهانی مانند نعناع یافت می‌شود و بیشتر با بوی آن شناخته می‌شود.

 

آزمایش‌هایی با این ماده در اوایل سال 1885 انجام شد و شروع به شناسایی آن به عنوان یک “دارویی با فایده بسیار” به ویژه برای درمان علائم سرماخوردگی کردند . در نتیجه، این ماده دیگر به عنوان یک “داروی گیاهی” در نظر گرفته نمی شد، بلکه به یک دارو درمانی تبدیل شد.

 

استفاده از این ماده به عنوان بخشی از درمان علائم سرماخوردگی می تواند به ایجاد احساس تنفس راحت تر و کاهش سرفه با تعامل با گیرنده های سرماخوردگی در بینی و گلو کمک کند.

 

مطالعاتی انجام شده است که در آن افراد با قرار گرفتن در معرض یک غبار تحریک‌کننده سرفه می‌کنند. استنشاق این محصول قبل از قرار گرفتن در معرض به طور قابل توجهی تعداد دفعات سرفه را کاهش می دهد.

 

این ماده یک آگونیست گیرنده سرماخوردگی است که به طور طبیعی وجود دارد و معمولاً برای تسکین علائم احتقان راه هوایی فوقانی استفاده می شود. همچنین می تواند احساس تنگی نفس را کاهش دهد.

 

قطره منتول برای سرفه

 

قطره منتول برای سرفه برخی از قطره های منتول برای گرفتگی بینی یا پاستیل های گلو حاوی منتول هستند، ماده ای که می تواند بافت گلو را به آرامی بی حس کند. قطره منتول برای سرفه می تواند به طور موقت احساس سوزش و درد را برای شما تسکین دهد. آب نبات های حاوی جوهر نعناع نیز می توانند همان اثر را داشته باشند.

 

آب نبات و قطره های سرفه تولید بزاق شما را افزایش می دهد و به روان نگه داشتن گلوی شما کمک می کند. با این حال، قطره‌های آب نبات و سرفه تا زمانی که قرص‌های دارویی مصرف می‌کنید گلودرد شما را تسکین نمی‌دهند یا به‌طور مؤثر آن را تسکین نمی‌دهند، و ممکن است به زودی دوباره نیاز به تسکین پیدا کنید. از دادن پاستیل یا قطره سرفه به کودکان خردسال خودداری کنید. زیرا هر دو خطر خفگی هستند.

 

قطره منتول در دوران بارداری

 

اینکه آیا قطره منتول در دوران بارداری بی خطر هستند یا خیر، ناشناخته است. بهتر است قبل از مصرف هر گونه قطره سرفه در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

 

اتیلن دی آمین تترا استیک اسید یا ادتا بیشتر بخوانید: اتیلن دی آمین تترا استیک اسید یا ادتا چیست

در بروشور های این محصول به طور دقیق مصرف آن برای زنان باردار ذکر شده است. اگر این محصول را روی قفسه سینه خود می‌زنید، از مناطقی که ممکن است با دهان نوزاد شیرخوار تماس پیدا کند، جلوگیری کنید.

 

قطره منتول برای نوزاد

 

از استفاده از محصولات قطره منتول برای نوزاد، مانند آنهایی که به بخارساز اضافه شده یا روی سینه مالیده می شوند، برای نوزادان خودداری کنید. آنها در واقع می توانند سرفه را تشدید کنند. کودکان بالای 24 ماه با سرفه شدید که خواب یا مدرسه را مختل می کند ممکن است بتوانند از این محصول استفاده کنند. ابتدا با پزشک اطفال خود مشورت کنید.

 

عوارض قطره منتول

 

عوارض قطره منتول استانداردی برای تعداد قطره های سرفه که یک فرد می تواند مصرف کند، ندارد. این به این دلیل است که مقدار منتول و سایر مواد در برندهای مختلف متفاوت است.

 

با این حال، دوز کشنده خالص این ماده یک گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است در حالی که یک قطره سرفه معمولاً فقط حاوی حدود 3 تا 10 میلی گرم از این ماده است.

 

این بدان معناست که برای تجربه مسمومیت با این ماده باید هزاران قطره سرفه را در یک بازه زمانی محدود مصرف کنید.اگر بسته قطره منتول حاوی 1000 میلی گرم برای مصرف باشد، یک فرد 70 کیلوگرمی باید حدود 7000 قطره سرفه حاوی حداکثر 10 میلی گرم منتول را مصرف کند.

 

یکی دیگر از مواد موجود در قطره های سرفه که باید مورد توجه قرار گیرد سوربیتول است، یک جایگزین برای قند که عمدتا در انواع بدون قند این قطره ها یافت می شود. مصرف بیش از حد سوربیتول می تواند اثر ملین داشته باشد، از جمله: اسهال خفیف تا شدید، نفخ شکم، درد شکم، کاهش وزن ناخواسته.

 

مسمومیت با قطره منتول

 

مسمومیت با قطره منتول بی خطر است و موارد مسمومیت بسیار نادر است. مطالعه ای که در Case Reports in Medicine Trusted Source منتشر شده است، مرد 86 ساله ای را توصیف می کند که بیهوش بود و به اورژانس منتقل شده بود.

 

پس از به هوش آمدن، پزشکان تشخیص دادند که فرد در حال تجربه سوزش سردل، اسهال، سرگیجه، زخم در دهان، ضایعات پوستی با پوست خشک و زرد، ضعف عضلانی، کاهش عملکرد کلیه، مشکلات تفکر و عملکرد ذهنی بود.

 

پزشکان دریافتند که علت آن خوردن 2 کیسه قطره سرفه به مدت 20 سال در روز بوده است. بیشتر علائم پس از قطع مصرف قطره سرفه و انجام فیزیوتراپی از بین رفت. یک گزارش نشان داد که استنشاق دود غلیظ نعناع می تواند باعث بیهوشی، کما و تشنج شود.

 

واکنش های آلرژیک

 

قطره منتول می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک در مصارف بالا شود. مصرف این ماده برای استفاده موضعی روی صورت کودکان کوچک‌تر بی‌خطر است. با این حال، موارد محدودی از واکنش های آلرژیک به این ماده وجود دارد.

 

این ماده می تواند برای افرادی که پوست حساسی دارند تحریک کننده باشد. در صورت بروز خارش، سوزش یا تورم پس از خوردن قطره های سرفه، افراد باید مصرف قطره های ضد سرفه را متوقف کنند و با پزشک مشورت کنند.

 

برخی از قطره های سرفه به اندازه آب نبات حاوی قند هستند. این سطح قند ممکن است برای افراد مبتلا به مشکلات قند خون و دیابت خطرناک باشد. همچنین اگر مقدار قابل توجهی در یک دوره زمانی بخورید، می توانید شروع به افزایش وزن کنید.

 

برخی از قرص‌ها می‌توانند حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگری مانند روی و ویتامین C باشند.

مانند هر محصولی که حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مکمل است، افراد نباید آن‌ها را بدون تأیید پزشک در مقادیر زیاد مصرف کنند. افراد باید برچسب قطره سرفه را قبل از مصرف بخوانند تا بدانند چه چیزی را می‌خورند.

 

منتول چیست و آشنایی با خواص و کاربرد های آن

 

منابع:

medicalnewstoday

blog.bonsecours

healthline

vicks

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات تماس