گلیسیرین خوراکی چیست و چه کاربردی دارد

گلیسیرین خوراکی چیست و چه کاربردی دارد

گلیسیرین خوراکی چیست و چه کاربردی دارد

 

گلیسیرین خوراکی یا گلیسرول نوعی ترکیب الکل قند است که از چربی های حیوانی، چربی های گیاهی یا به صورت مصنوعی تولید می شود. این مایع بی رنگ، بی بو و غیر سمی است که طعم شیرینی دارد. بدون افزودن شکر به محصولات غذایی شیرینی می بخشد زیرا الکل قند محسوب می شود.

 

این ماده محلول در آب است. این ماده ویسکوزیته را افزایش می دهد و در نتیجه کشش سطحی را کاهش می دهد و استفاده از آن را راحت تر از آب یا مایعات دیگر می کند.

 

این به محصولات اجازه می دهد تا “بدون قند” باقی بمانند، اما همچنان به سهم کالری کل محصول می افزایند. در حالی که این ماده به طور طبیعی در گیاهان از طریق تخمیر قندها وجود دارد، امروزه بیشتر گلیسیرین از هیدرولیز چربی ها و روغن ها تولید می شود.

 

ایمنی این ماده توسط چندین مقام بهداشت جهانی از جمله سازمان غذا و داروی ایالات متحده تایید شده است. اگرچه در صنایع آرایشی و بهداشتی بیشترین استفاده و شناخته شده است، اما روغن گلیسیرین خوراکی در برنامه های غذایی و نوشیدنی بسیار رایج است.

 

گلیسیرین گیاهی
گلیسیرین گیاهی

 

آیا گلیسیرین خوراکی است؟

 

روش های ساخت گلیسیرین خوراکی متفاوت است و انواع مختلفی را شامل می شود و فرق گلیسیرین خوراکی و غیر خوراکی در نوع ساخت و گربد های آن است که در ادامه به آنها می پردازیم:

 

گیاهی: گلیسیرین طبیعی از روغن ها و چربی های نارگیل و نخل به دست می آید. روغن های گیاهی در معرض ترکیبی از فشار، دما و آب قرار می گیرند تا گلیسیرین خوراکی تشکیل شود. این ماده، به دلیل ترکیب ارگانیک، بافتی شبیه به شربت دارد. این نوع گلیسیرین، خوراکی محسوب می شود.

 

با پایه حیوانی (چربی): پیه (چربی گوشت گاو یا گوسفند) با آب ترکیب می شود و روی حرارت متوسط تا کم به غلظت غلیظی گرم می شود. سپس مخلوط به مدت یک شب در یخچال خنک می شود. مخلوط سفت شده را می‌جوشانند تا آب اضافی از بین برود یا برای از بین بردن ناخالصی‌ها صاف می‌کنند.

 

مصنوعی: بر پایه نفت است و از قند نیشکر یا شربت ذرت یا پروپیلن تولید می شود.

 

کاربرد گلیسیرین خوراکی

 

گلیسیرین به حفظ رطوبت کمک می کند، از کریستال شدن قند جلوگیری می کند و حجم، لطافت، نرمی، شیرینی و بافت را به طیف وسیعی از غذاها و نوشیدنی ها می افزاید. به محصول نهایی بافت صاف و ضخیم می دهد.

 

در انواع محصولات غذایی و نوشیدنی از جمله نوشیدنی های مختلف، میله های انرژی زا، کیک، آیسینگ، آب نبات های نرم، آدامس، چاشنی ها، کرم ها، غذاهای رژیمی، میوه های خشک، فوندانت، فاج و مارشمالو استفاده می شود.

 

گلیسیرین خوراکی برای چیست؟ گلیسیرین خوراکی اغلب به عنوان یک مرطوب کننده (عامل مرطوب کننده)، غلیظ کننده، حلال یا شیرین کننده برای محصولات لبنی استفاده می شود. منبع این ماده مورد استفاده در یک محصول غذایی معمولاً روی برچسب مواد غذایی مشخص نمی شود.

 

خواص گلیسیرین خوراکی در این است که زمانی که از راه خوراکی مصرف شود، برای درمان برخی بیماری‌ها که در آن فشار چشم افزایش یافته است، مانند گلوکوم استفاده می‌شود. همچنین ممکن است قبل از جراحی چشم برای کاهش فشار در چشم استفاده شود.

 

گلیسیرین در محصولات آرایشی
گلیسیرین در محصولات آرایشی

 

گلیسیرین خوراکی برای یبوست نیز استفاده می شود. گلیسیرین غذایی یبوست های گاه به گاه را درمان می کند. این کار با افزایش مقدار آب جذب روده شما کار می کند. این کار مدفوع را نرم می کند و اجابت مزاج را آسان تر می کند. همچنین فشار را افزایش می دهد که باعث می شود ماهیچه های روده شما مدفوع را حرکت دهند.

 

به عنوان یک توزیع کننده اصلی مواد اولیه دارویی آرایشی و بهداشتی، ما بهترین قیمت در صنعت را بر روی گلیسیرین 99.7٪ ارائه می دهیم. برای دریافت قیمت گلیسیرین خوراکی با ما تماس بگیرید!

 

فواید گلیسیرین خوراکی

 

فواید گلیسیرین خوراکی در این است که خاصیت مرطوب کنندگی دارد، به این معنی که آب را از درم (لایه زیرین پوست) استخراج می کند و آب را به سطح پوست می کشد.

 

در محصولات تجاری مرطوب کننده پوست، این ماده اغلب با انواع مختلفی از ترکیبات دیگر ترکیب می شود تا اثرات مرطوب کنندگی درمانی آن بهینه شود. گلیسرول توسط برخی از کارشناسان موثرترین مرطوب کننده موجود است.

 

این ماده اغلب به انواع مختلفی از محصولات مراقبت از پوست اضافه می شود زیرا رطوبت را جذب می کند و ظاهر پوست خشک را بهبود می بخشد.

 

اما کاربردهای بسیار دیگری برای این ماده وجود دارد.علاوه بر محصولات صنایع آرایشی و بهداشتی، گلیسیرین در طیف وسیعی از محصولات در صنایع غذایی و دارویی نیز استفاده می شود. برخی از کاربردهای رایج عبارتند از:

 

محصولات کودک، چسب، پاستیل، مایعات مومیایی کردن (مورد استفاده توسط موریس ها)، محصولات غذایی (مانند شیرین کننده ها، غذاهای فرآوری شده، غذاهای بسته بندی شده، غذاهای منجمد)، فرآورده های دارویی (مانند شیاف، داروهای ضد سرفه، برخی از انواع بی حس کننده ها و سایر داروها)، خمیر دندان (از خشک شدن آن در لوله جلوگیری می کند)، صابون ها، شمع ها و دئودورانت ها.

 

اما یکی از رایج ترین کاربردهای گلیسیرین امروزه نقش آن در مرطوب کننده های صورت و بدن و سایر محصولات مراقبت از پوست است.

 

این ماده به هضم غذا کمک می کند. کپسول های ملین حاوی گلیسیرین خوراکی می توانند حرکات روده را تحریک کرده و برای افرادی که از یبوست مزمن رنج می برند تسکین دهد. در مورد نحوه مصرف گلیسیرین خوراکی در این ملین ها به بروشور این محصولات مراجعه نمایید.

 

ارزش گلیسیرین به عنوان یک شیرین کننده، نگهدارنده، نگهدارنده رطوبت و عامل غلیظ کننده، همراه با سایر ویژگی های آن، آن را به یک ماده همه کاره در محصولات غذایی مانند:

 

میوه ها و سبزیجات خشک، سوپ ها، شکلات انرژی زا، ادویه ها، آب نبات های نرم، چاشنی ها، مارشمالو، مایه کیک، آدامس، بستنی، انواع غذاهای بسته بندی شده و کنسرو شده، عصاره ها و طعم دهنده ها تبدیل کرده است. نوشیدنی ها و سایر محصولات مایع که اغلب حاوی این ماده هستند عبارتند از آبجو، شراب، عسل و سرکه.

 

این ماده علاوه بر اینکه یک مرطوب کننده است، معمولاً به عنوان یک ماده زیر استفاده می شود:

  • ملین هیپراسموتیک (کشیدن آب به روده برای درمان یبوست)
  • وسیله نقلیه برای آماده سازی های دارویی متعدد
  • عاملی برای کمک به ترکیب موثر روغن و مواد مبتنی بر آب
  • عامل شیرین کننده
  • عامل غلیظ کننده
  • عامل مرطوب کننده
  • نگهدارنده

 

گلیسیرین زمانی که از روغن های گیاهی – نخل، دانه های سویا و غیره مشتق شده باشد، حلال در نظر گرفته می شود. با این حال، نوعی از این ماده وجود دارند که از چربی حیوانی تهیه می شوند و تعیین وضعیت حلال آن می تواند کمی پیچیده تر باشد.

 

اسید چرب چیست و چه کاربردی دارد بیشتر بخوانید: اسید چرب چیست و چه کاربردی دارد

گلیسیرین خوراکی را از کجا تهیه کنیم؟

 

برای تهیه و خرید گلیسیرین خوراکی می توانید با شرکت آرکا شیمی گستر سپیدار در ارتباط باشید.

 

طرز تهیه گلیسیرین خوراکی خانگی

 

برای تهیه گلیسیرین در خانه ابتدا روغن نارگیل و زیتون را در یک قابلمه با هم ترکیب کنید. 1 فنجان (200 گرم) روغن نارگیل و 1 فنجان (240 میلی لیتر) روغن زیتون را به یک قابلمه بزرگ اضافه کنید. این دو را برای مدت کوتاهی با هم مخلوط کنید، اگرچه تا زمانی که حرارت نبینند کاملاً با هم مخلوط نمی شوند. می توانید روغن نخل، گیاهی، سویا یا جوجوبا را جایگزین روغن نارگیل و زیتون کنید.

 

روغن ها را روی حرارت زیاد کنید. قابلمه را با روغن ها روی اجاق گاز قرار دهید. حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت 1 یا 2 دقیقه یا تا زمانی که روغن نارگیل شروع به ذوب شدن کند گرم شود.

 

حتماً از عینک یا عینک ایمنی، دستکش لاستیکی و ماسک صورت استفاده کنید تا از خود در برابر دمای بالا و شیره ای که در مرحله بعدی استفاده خواهید کرد محافظت کنید. پوشیدن شلوار بلند و تاپ آستین بلند نیز ایده خوبی است.

 

فواید گلیسیرین برای مو
فواید گلیسیرین برای مو

 

لیمو و آب را با هم مخلوط کنید. در حالی که روغن ها در حال گرم شدن هستند، 2 قاشق غذاخوری (30 گرم) لیمو را به 1 فنجان (240 میلی لیتر) آب در یک ظرف شیشه ای ایمن اضافه کنید. لیمو را حتماً در آب بیفزایید و نه برعکس، زیرا افزودن آب به لیمو باعث می‌شود که لیمو از ظرف منبسط شود.

 

مخلوط لیمو را داخل روغن ها هم بزنید. بعد از اینکه لیمو و آب را مخلوط کردید، مخلوط را با احتیاط داخل روغن های قابلمه بریزید. خوب مخلوط کنید تا مطمئن شوید که مواد کاملا با هم ترکیب شده اند. به این ترتیب شما شربت گلیسیرین خوراکی را در منزل تهیه کرده اید.

 

گلیسرین خوراکی در عرقی جات یک محصول جانبی غیر سمی تخمیر است و مقدار کمی از آن در بیشتر شراب ها وجود دارد. گلیسیرین مایعی چسبناک، بی رنگ و بی بو است و به شراب بافتی کاملتر و دلپذیرتر می دهد. همچنین گلیسیرین شیرینی جزئی دارد که مثبت تلقی می شود، زیرا می تواند به صاف کردن سختی شراب کمک کند.

 

نوع انگور، رسیده بودن آن و نوع مخمری که با آن تخمیر شده است، می تواند بر میزان گلیسرول یک شراب تأثیر بگذارد. سطح دما و نیتروژن نیز می تواند تأثیر داشته باشد. گلیسرول نیز به عنوان افزودنی برای افزایش ویسکوزیته و شیرینی در دسترس شراب سازان خانگی است. با این حال، طبق TTB، اضافه کردن گلیسرول اضافی به شراب تجاری قانونی نیست.

 

سایر محصولات الکلی ممکن است مقادیر محدودی گلیسرول اضافه شده را مجاز کنند و به عنوان یک شیرین کننده در محصولات لبنی، شیرینی ها، مرباها و نوشابه های انرژی زا استفاده می شود. همچنین می توان آن را به عنوان غلیظ کننده غذا یا برای مرطوب نگه داشتن غذا اضافه کرد.

 

گلیسیرین خوراکی در قنادی

 

گلیسیرین خوراکی معمولاً به فرمولاسیون خمیر کیک در سطوح بین 2.0 تا 15.0 درصد (بر اساس وزن آرد) اضافه می شود. هرچه دوز گلیسیرین بیشتر باشد ، محصول نرم تر و مستعد خرابی بعد از پخت به دلیل ژلاتینی شدن نشاسته می شود. جایگزین های گلیسیرین شامل سوربیتول، پروپیلن گلیکول و سایر پلیول ها است.

 

گلیسیرین خوراکی برای یبوست

 

گلیسیرین خوراکی یبوست های گاه به گاه را درمان می کند. این کار با افزایش مقدار آب جذب روده شما کار می کند.

 

این کار مدفوع را نرم می کند و اجابت مزاج را آسان تر می کند. همچنین فشار را افزایش می دهد که باعث می شود ماهیچه های روده شما مدفوع را حرکت دهند. این اثر معمولاً منجر به اجابت مزاج در عرض 15 تا 60 دقیقه می شود. این دارو متعلق به گروهی از داروها به نام مسهل و ملین هایپراسموتیک شناخته می شود.

 

نحوه مصرف گلیسیرین خوراکی

 

بسیار مهم است که داروهای حاوی گلیسیرین خوراکی را فقط طبق دستور پزشک مصرف کنیدو بیشتر از آن را مصرف نکنید. برای بهبود طعم این دارو، آن را با مقدار کمی آب لیمو، لیموترش یا پرتقال شیرین نشده مخلوط کنید و روی یخ بریزید و با نی بنوشید.

 

دوز داروهای حاوی این ماده برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. دستورات پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید. اگر دوز شما متفاوت است، آن را تغییر ندهید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید که این کار را انجام دهید.

 

مقدار دارویی که مصرف می کنید به قدرت دارو بستگی دارد. همچنین، تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می‌کنید، زمان مجاز بین دوزها، و مدت زمانی که دارو را مصرف می‌کنید به مشکل پزشکی که دارو را برای آن استفاده می‌کنید بستگی دارد.

 

برای کاهش فشار در چشم بزرگسالان – دوز بر اساس وزن بدن است و باید توسط پزشک تعیین شود. دوز معمول 1 تا 2 گرم در هر کیلوگرم (کیلوگرم) (0.45 تا 0.91 گرم در هر پوند) از وزن بدن یک بار مصرف می باشد. سپس، در صورت نیاز، دوزهای اضافی 500 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم (227 میلی گرم به ازای هر پوند) وزن بدن هر شش ساعت ممکن است مصرف شود.

 

برای کاهش فشار در چشم کودکان – دوز بر اساس وزن بدن است و باید توسط پزشک تعیین شود. دوز معمول 1 تا 1.5 گرم به ازای هر کیلوگرم (0.45 تا 0.68 گرم در هر پوند) از وزن بدن است که یک بار مصرف شود. در صورت نیاز می توان دوز را در چهار تا هشت ساعت تکرار کرد.

 

عوارض گلیسیرین خوراکی

 

FDA بیان می کند که گلیسیرین خوراکی برای مصرف انسان بی خطر است، اگرچه ممکن است به این ماده حساسیت داشته باشد. گلیسیرین خوراکی نیز توسط حیوانات از جمله گربه ها، سگ ها و سایر حیوانات خانگی به طور ایمن تحمل می شود و می توان آن را متابولیزه کرد و به عنوان منبع انرژی بدون به خطر انداختن سلامت آنها استفاده کرد.

 

واکنش آلرژیک، مانند بثورات پوستی؛ خارش؛ قرمزی پوست، تورم، تاول یا پوسته پوسته شدن پوست با یا بدون تب؛ خس خس سینه؛ سفتی در قفسه سینه یا گلو؛ مشکل در تنفس، بلع یا صحبت کردن؛ گرفتگی صدا غیر معمول؛ یا تورم دهان، صورت، لب ها، زبان یا گلو می تواند از مضرات این ماده باشد.

 

این ماده در آب و الکل حل می شود اما در روغن حل نمی شود. این ماده باید به صورت سرد در آماده سازی شما استفاده شود. آن را گرم نکنید و در شمع ها قرار ندهید. برای مصارف آرایشی، این ماده همیشه باید رقیق شود تا از تحریکات پوستی جلوگیری شود.

 

ماندگاری گلیسیرین به طور کلی از نظر شیمیایی و میکروبیولوژیکی پایدار است اگر نزدیک دمای محیط نگهداری شود. محصول ذخیره شده در مخازن دارای تهویه ممکن است در طول زمان به دلیل ماهیت رطوبت گلیسیرین در آب افزایش یابد. ماندگاری گلیسیرین در دمای زیر 100 درجه فارنهایت در ظرف دربسته 24 ماه است.

 

فروش گلیسیرین خوراکی

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه گلیسیرین خوراکی از کجا بخرم، با شماره های 02144182743 و 09026715830 تماس حاصل نمایید و با همکاران شرکت آرکا شیمی در ارتباط باشید.

منابع:

www.healthline.com

www.nutrientsreview.com

www.medicinenet.com

    اطلاعات تماس