اسید استئاریک چیست و چه کاربردی دارد؟

اسید استئاریک ماده ای جامد و موم مانند است. نام دیگر اکتادکانوئیک اسید CH3(CH2)16COOH، یکی از رایج ترین اسیدهای چرب است. به عنوان یک استر گلیسرول در بیشتر چربی های حیوانی و گیاهی وجود دارد. اسید استئاریک در چربی حیوانی (تا 30٪) بیشتر از چربی گیاهی (معمولا <5٪) است…

 

اسید استئاریک را از کجا بخرم

 

برای خرید اسید استئاریک با برند معتبر سوریاکم مالزی در بسته بندی 25 کیلوگرمی می توانید با کارشناسان شرکت آرکا شیمی گستر سپیدار در ارتباط باشید.

 

اسید استئاریک
اسید استئاریک

 

    توضیحات

    اسید استئاریک

     

    اسید استئاریک ماده ای جامد و موم مانند است. نام دیگر اکتادکانوئیک اسید CH3(CH2)16COOH، یکی از رایج ترین اسیدهای چرب است. به عنوان یک استر گلیسرول در بیشتر چربی های حیوانی و گیاهی وجود دارد. اسید استئاریک در چربی حیوانی (تا 30٪) بیشتر از چربی گیاهی (معمولا <5٪) است. یک اسید چرب اشباع زنجیره ای با 18 کربن می باشد که به عنوان شایع ترین اسید چرب اشباع قابل توجه است. ریشه آن پیه، موجود در تری گلیسرول های چربی های حیوانی و گیاهی است.

     

    اسید استئاریک
    اسید استئاریک

     

    اسید استئاریک چیست

     

    اسید استئاریک در بسیاری از کاربردها مانند صنایع غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. می توان آن را در کره کاکائو، موم لانولین، پیه و پنیر نرم یافت. نقطه ذوب بالا و حلالیت در آب کم است که آن را برای استفاده در صابون ها یا مواد شوینده ایده آل می کند. به عنوان یک تری استر، این ماده می تواند به عنوان یک عامل امولسیون کننده در صورت مخلوط شدن با سایر مواد استفاده شود.

     

    این ماده یک اسید چرب با زنجیره متوسط است که به عنوان منبع انرژی برای بدن عمل می کند، به ویژه در دوره های ناشتا یا زمانی که ذخایر گلیکوژن کم است. هنگامی که به صورت خوراکی در مقادیر کم مصرف شود، اعتقاد بر این است که به حفظ سطح فشار خون و محافظت در برابر بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. همچنین نشان داده شده است که خواص ضد التهابی دارد و بنابراین ممکن است برای بیماری هایی مانند آرتریت و لوپوس مفید باشد.

     

    اسید استئاریک در بسیاری از محصولات گیاهی مانند آجیل، روغن نارگیل و پودر کاکائو یافت می شود. افراد از این ماده برای کاهش سطح کلسترول در رژیم غذایی خود استفاده می کنند. همچنین دارای خواص ضد التهابی است. این ماده همچنین می تواند برای محصولات مراقبت از پوست و ساخت لوسیون ها و صابون ها استفاده شود.

     

    این ماده در بسیاری از غذاها یافت می شود. معمولاً در صنایع غذایی به عنوان یک امولسیفایر استفاده می شود، به این معنی که کمک می کند روغن و آب با هم مخلوط شوند. این ماده همچنین در چربی بدن یافت می شود، جایی که به توده چربی کلی فرد کمک می کند. برای کمک به ذخیره انرژی بدن و حفظ سطح قند خون استفاده می شود. علاوه بر اثرات آن بر بدن، این ماده با چندین فواید سلامتی از جمله بهبود سلامت قلب و کاهش سطح کلسترول مرتبط است (1).

     

    کاربرد اسید استئاریک

     

    اسید استئاریک عمدتاً در تولید مواد شوینده، صابون و لوازم آرایشی مانند شامپو و محصولات کرم اصلاح استفاده می شود. همچنین به اشیایی مانند قطعات صابون، شمع ها، پاستل های روغنی و آب نبات های سخت کمک می کند تا شکل خود را حفظ کنند. این ماده با اتیلن گلیکول و گلیکول استئارات و گلیکول دی استئارات تاثیر مروارید گونه ای در شامپو و صابون ایجاد می کند.

     

    اسید استئاریک
    اسید استئاریک

     

    از اسید استئاریک جهت سخت کردن صابون ‌ها و صابون هایی که با روغن نباتی ساخته می‌شوند نیز، استفاده می‌شود. این ماده در قند و شکر شربت ها و آب نباتها به عنوان سخت کننده استفاده می شود. البته بیشتر در آب نباتهایی درمانی کاربرد دارد. مثلا آب نبات های حاوی ویتامین ث که در درمان علامت سرماخوردگی موثر است استفاده می شود. این ماده به همراه روغن کرچک برای تهیه نرم کننده پارچه استفاده می شود.

     

    از این ماده همچنین به عنوان یک ترکیب جداکننده، برای ساخت گچ‌های ریخته گری از و یا از آشغال و پسمانده قالب استفاده می‌شود. پودر این ماده در آب حل شده و محلول حاصل بر روی سطحی که باید از قالب ریخته گری جدا شود، کشیده می‌شود. واکنش این ترکیب با کلسیم موجود در گچ، به شکل گیری یک لایه نازک از استئارات کلسیم منجر می‌شود که به صورت یک عامل رها شونده عمل می‌کند (2).

     

    استئاریک اسید چیست؟ این ماده افزودنی بسیار رایجی است که در تولید بیش از 3200 محصول مراقبت از پوست و مو مانند صابون ها ، شامپوها و پاک کننده های خانگی استفاده می شود. این ماده خواصی دارد که آن را به یک ماده پاک کننده طبیعی تبدیل می کند ، که می تواند به از بین بردن سبوم (روغن) ، آلودگی و باکتری های اضافی پوست ، مو و سایر سطوح کمک کند. همچنین یک نرم کننده و روان کننده است.

     

    خرید اسید استئاریک

     

    برای خرید اسید استئاریک با خلوص و کیفیت بالا با برند های معتبر کشور مالزی در کیسه های 25 کیلوگرمی می توانید با کارشناسان شرکت آرکا شیمی گستر سپیدار در ارتباط باشید.

     

    اسید استئاریک در کرم سازی

     

    اسید استئاریک برای غلیظ کردن و تثبیت فرمولاسیون با نرخ مصرف توصیه شده 1٪ تا 25٪ استفاده می شود. به فرمولاسیون ها احساس صاف و ساتنی می دهد و آن را به گزینه ای عالی برای کرم ها و لوسیون ها تبدیل می کند. این ماده برای پوست بسیار پرکاربرد است. استئاریک اسید در کرم و دیگر محصولات استفاده می شود. این ماده در ساخت صابون و مواد شوینده، بهبود کارایی و بافت مواد شوینده، لوسیون و محصولات مراقبت از پوست و مو استفاده می شود (3).

     

    اسید استئاریک از کجا بخریم
    اسید استئاریک از کجا بخریم

     

    از این ماده در تثبیت بافت کرم های اصلاح و روان کننده ها، مواد شوینده ، شوینده های خانگی و نرم کننده های نساجی، پلاستیک ها، شمع سازی، ساخت آدامس، ساخت مکمل و قرص استفاده می شود.

     

    ساختار این ماده به بهبود بافت و سازگاری سایر محصولات کمک می کند. این می تواند به جامد شدن پوست و مو و محصولات خانگی کمک کند و توانایی مخلوط شدن آنها با آب را بهبود بخشد. (که این معمولاً دشوار است زیرا روغن و آب به خوبی ترکیب نمی شوند).

     

    اسید استئاریک برای پوست

     

    اسید استئاریک یک پاک کننده و روان کننده طبیعی پوست است و به از بین بردن آلودگی ها، باکتری ها و سایر مواد از سطح پوست کمک می کند. این ماده همچنین به محصولات مراقبت از بدن احساس کرمی و مومی می دهد. با محافظت از سطح پوست در برابر از دست دادن آب و ایجاد یک مانع محافظ مومی، در رطوبت و خشکی عمل می کند. در حقیقت، وجود این ماده تا حدی باعث تولید مواد مرطوب کننده مانند کره کاکائو می شود و اثرات روانکاری دارد (4).

     

    آیا این ماده منافذ را مسدود می کند؟ در واقع، اسید استئاریک می تواند به پاکسازی منافذ چربی اضافی و موادی که می توانند در ایجاد جوش های سرسیاه ایجاد شوند، کمک کند. این به دلیل توانایی چربی زدایی آن است و به لطف اثرات امولسیونی آن بر روغن ها و چربی ها کار می کند.

     

    اسید استئاریک در شمع سازی

     

    اسید استئاریک از صابونی کردن تری گلیسیریدهای موجود در چربی ها و روغن ها با استفاده از آب داغ و تقطیر ساخته می شود. اسید استئاریک می تواند از چربی های حیوانی یا گیاهی ساخته شود. اسید استئاریک اغلب در شمع سازی برای سخت تر کردن شمع ها به منظور جلوگیری از افتادن استفاده می شود. به همین دلیل اغلب در نذورات و ستون ها استفاده می شود. همچنین برای مات کردن موم نیمه شفاف، افزایش زمان سوختن و حفظ عطر استفاده می شود.

     

    اسید استئاریک همچنین به حفظ شکل شمع ها در ماه های گرم کمک می کند. بسته به نقطه ذوب موم پارافین، نقطه ذوب را افزایش می دهد یا نقطه ذوب را کاهش می دهد. پیشنهاد می کنیم از 5% (1 اونس به ازای هر پوند یا 3 قاشق غذاخوری) استفاده در موم های پارافین شروع کنید و در صورت لزوم درصد را افزایش دهید تا به خواص و ظاهر دلخواه برسید.

     

    اسید استئاریک در تولید شمع جهت كمك به استحكام بیشتر پارافین نیز کاربرد دارد. اسید استئاریک پالم (یا استئارین) معمولاً به عنوان یک سخت کننده موم استفاده می شود که به شمع های ستونی یا مستقل کمک می کند تا شکل خود را در آب و هوای گرم تر حفظ کنند. همچنین کدورت موم (سفیدی) را افزایش می دهد و به آزاد شدن قالب کمک می کند. اسید استئاریک پالم از موم برگ خرما به دست می آید و حاوی هیچ ماده حیوانی نیست (6).

     

    اسید استئاریک در لوازم آرایشی

     

    اسید استئاریک به عنوان یک اسید چرب با زنجیره بلند شناخته می شود که اشباع شده و ظاهر مومی زرد مایل به سفید دارد. به دلیل خواص و فواید بی شماری که دارد در محصولات مراقبت از پوست و آرایشی استفاده می شود. اسید استئاریک یک نرم کننده، امولسیون کننده و روان کننده است که به نرم شدن پوست و مرطوب شدن بیشتر آن کمک می کند. همچنین برای چسباندن سایر مواد به یکدیگر و جلوگیری از از هم پاشیدگی آنها عالی است.

     

    علاوه بر این، غیر کومدون زا است، زیرا منافذ پوست را مسدود نمی کند و به بروز آکنه کمک می کند. این باعث می شود آن را برای افراد دارای پوست چرب یا مستعد آکنه مناسب کرده و هیدراتاسیون لازم را برای پوست فراهم می کند. این ماده یک اسید چرب همه کاره است که به عنوان یک ماده نرم کننده، امولسیون کننده، پاک کننده و تقویت کننده بافت در فرمول های مراقبت از پوست عمل می کند. نشان داده شده است که از سطح پوست در برابر از دست دادن آب محافظت می کند و به تقویت سد محافظ پوست کمک می کند.

     

    اسید استئاریک در صابون سازی

     

    اسید استئاریک به عنوان عامل سخت کننده صابون های نواری استفاده می شود. صابون های نواری را سفت تر و سخت تر می کند.اگر می خواهید یک صابون سفت تولید کنید، این ماده یک افزودنی عالی برای دستور العمل های صابون است. معمولاً به عنوان یک عامل غلیظ کننده در لوسیون استفاده می شود. این یک ماده مومی شکل است که می تواند در 0.5 درصد از روغن های شما در صابون فرآیند سرد استفاده شود.

     

    این مقدار بسیار کمی به نظر می رسد، اما زمانی که صحبت از این ماده به میان می آید، مقدار کم نیز بسیار زیاد است! به خاطر داشته باشید که اگر از این ماده در دستور غذای خود استفاده می کنید، سریعتر ردیابی می شود و برای اطمینان از ذوب ماندن آن به دمای صابون داغ تر (حداقل 160 درجه فارنهایت) نیاز دارد.

     

    اسید استئاریک در بارداری

     

    اسید استئاریک یک اسید طبیعی است که در بسیاری از غذاها یافت می شود، بنابراین می توان آن را با خیال راحت توسط همه مصرف کرد و نسبتاً رایج است. در صنعت زیبایی، از اسید استئاریک برای کمک به مخلوط کردن آب و روغن و شستن کثیفی استفاده می شود. با این حال، برای زنان باردار، اسید استئاریک می تواند وارد جریان خون، به جنین شود و باعث اختلالات متابولیکی در بدن جنین شود.

     

    به طور خلاصه، مهم است که مواد آرایشی که در دوران بارداری استفاده نمی شوند را در نظر داشته باشید. متخصصان پوست توصیه می کنند استفاده از اسید استئاریک در دوران بارداری را محدود کنید. شما می توانید با پزشک خود در مورد هر محصولی که می خواهید در دوران بارداری استفاده کنید صحبت کنید تا مطمئن شوید که برای کودک شما بی خطر است.

     

    حلال اسید استئاریک

     

    اسید استئاریک در حلال های آلی مانند اتانول، DMSO و دی متیل فرمامید محلول است. حلالیت اسید استئاریک در این حلال ها به ترتیب تقریباً 20، 10 و 30 میلی گرم بر میلی لیتر است. این اسید در آب نامحلول است. در روغن حل می شود اما کمی در آب حل می شود، بنابراین شناور می شود.حلالیت این ماده در اتیل استات به بالاترین میزان و پس از آن اتانول، استون و متانول یافت می شود. این ماده به راحتی در حلال غیر قطبی هگزان حل می شود.

     

    عامل سورفکتانت

     

    یک سورفاکتانت یا عامل فعال سطحی باعث کاهش تنش بین دو ماده می شود. یکی از مهمترین مزایای اسید استئاریک توانایی آن در کمک به ایجاد سهولت آب و روغن در محصولات است. این ماده در آب تقریباً محلول نیست اما تا حدی در الکل حل می شود.

     

    از همه مهمتر، به کاهش کشش سطحی روغن کمک می کند ، و باعث می شود بتواند بهتر با آب ترکیب شود. بنابراین از پوست و مو کاملاً شسته می شود. به عنوان یک سورفاکتانت، می تواند روغن، کثیفی و ناخالصی های دیگری که روی پوست و سایر سطوح است، پاک کند (5).

     

    امولسیون کننده طبیعی

     

    اسید استئاریک برای جلوگیری از جدا شدن مواد موجود در انواع مختلف محصولات و فرمول ها استفاده می شود. این ماده برای غلظت و سفت شدن فرمول ها و اتصال مواد به یکدیگر استفاده می شود تا از هم جدا نشوند و به لایه های مایع و روغنی تبدیل شوند. این باعث طولانی شدن مدت زمان ماندگاری و استفاده از محصولات مانند لوسیون ها ، مواد آرایشی ، نرم کننده ها و … می شود.

     

    به همین دلیل این ماده در مکمل هایی مانند استئارات منیزیم نیز وجود دارد. این ماده برای جلوگیری از تجزیه مواد جامد و کمک به آزادسازی صحیح ماده فعال پس از اینکه فرد مکمل را بلعید، اضافه می شود.

     

    اسید استئاریک در مواد غذایی

     

    گاو و مرغ و پیه (چربی های ارائه شده از گاو و خوک ، که حاوی 30 درصد اسید استئاریک است). گوشت های چرب، مانند گوشت خوک یا گوشت گاو. مقاله منتشر شده در مجله تغذیه آمریکا بیان می کند که گوشت گاو متداول ترین منبع این ماده رژیم غذایی در ایالات متحده است. از آنجا که تقریبا شامل 19 درصد از این ماده است.

     

    بسیاری از غذاهای حاوی چربی، چه گیاهان و چه غذاهای ناشی از حیوانات، حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند. از جمله اسیدهای استریک، لوریک، میریستیک، اولئیک و پالمتیک. چربی های حیوانی از نظر وجود این ماده بیشتر از گیاهانی هستند که دارای روغن هستند. استثنائات این قانون کره کاکائو و کره شی، دو محصول گیاهی است که هر دو منبع نسبتاً غلیظ SA هستند.

     

    این ماده همچنین در مکمل ها یافت می شود، از جمله استئارات منیزیم ، که معمولاً از روغن پالم گرفته می شود. به دلیل بافت مومی، SA به عنوان یک امولسیون کننده در مکمل ها و به عنوان روان کننده برای پر کردن کپسول ها در هنگام استفاده از مواد خشک پودری عمل می کند. اسید استئاریک می تواند به جلوگیری از جدا شدن کپسول و قرص و جدا شدن مواد کمک کند.

     

    وقتی غذاهایی را که حاوی چربی هستند می خورید ، احتمال مصرف اسید استئاریک در مقادیر کم بسیار زیاد است. طبق تحقیقات، این یک چربی اشباع شده با 18 اتم کربن است و در رژیم غذایی انسان نسبتاً رایج است. در حالی که از این ماده برای ساخت برخی از چربی های فرآوری شده ناسالم استفاده می شود، در شکل طبیعی آن می تواند اثرات کمی مثبت یا خنثی بر روی چربی خون داشته باشد.

     

    طرز تهیه اسید استئاریک

     

    برای تهیه لوسیون و صابون خود می توانید از اسید استئاریک در خانه استفاده کنید. در اکثر دستورالعمل ها آب ، روغن و یک امولسیون کننده (مانند SA) برای ایجاد یک محصول پایدار و روان وجود دارد. اگر می خواهید SA را برای تهیه دستورالعمل ها در خانه خریداری کنید، اغلب مخلوطی از اسیدهای استئاریک و پالمتیک پیدا خواهید کرد.

     

    ماده خالص آن موجود است اما کمتر فروخته می شود. اگر به دنبال منبع SA گیاهی هستید، حتماً محصولی از نخل یا کاکائو تهیه کنید. هنگام تهیه لوسیون و کرم، توصیه می شود از حدود 2 تا 5 درصد اسید استئاریک استفاده کنید تا به مواد کمک کنید با هم مخلوط شوند. هرچه بیشتر از این ماده استفاده کنید ضخامت محصول شما بیشتر خواهد بود.

     

    اگر محصول نهایی بسیار صاف می خواهید، می توانید این ماده را با سایر امولسیون کننده ها یا واکس ها در دستور العمل های کرم و لوسیون ترکیب کنید. امولسیون کننده ها آب و روغن را به هم متصل می کنند و لوسیون ایجاد می کنند که جدا نخواهد شد.

     

    در زیر یک دستورالعمل لوسیون خانگی ارائه شده توسط وب سایت Soap Queen آورده شده است:

    70 درصد تا 80 درصد آب مقطر.

    3 تا 5 درصد اسید استئاریک (یا سایر امولسیون کننده های دیگر).
    موم امولسیون کننده 3 تا 6 درصد (یا امولسیون کننده دیگر).
    انتخاب روغن و کره مانند روغن نارگیل و غیره.

     

    مضرات اسید استئاریک

     

    اسید استئاریک دارای یک هیدروژن در ساختار مولکولی خود است. این اتم از نظر واکنش پذیری فعال بوده و به راحتی در واکنش های جانشینی با یک اتم دیگر به صورت یون شرکت می کند. به همین دلیل آگاهی از موارد ایمنی شیمیایی این ماده برای افرادی که با فروش اسید استئاریک در ارتباط هستند لازم و ضروری می باشد. برای این ماده هیچ گونه اثرات سمی و عوارض حاد مشاهده نشده است.

     

    اما افرادی که با پودر این ماده و یا بخارات و غبارهای آن در تماس هستند دچار تحریک چشم، پوست و دستگاه تنفسی خواهند شد. همچنین تماس با این ماده موجب اختلال سیستم گوارشی می شود. چنانچه پوست فرد با اسید استئاریک تماس پیدا کند، محل تماس را باید سریعاً با آب شستشو داد.

    در صورت بروز سوزش زیاد و التهاب فوراً به پزشک مراجعه نمود. در صورت استنشاق بخارات این ماده و تحریک سیستم تنفسی، بهتر است فرد را به هوای آزاد منتقل کرد.

     

    در صورت امکان از کپسول اکسیژن برای تنفس بهتر او استفاده نمود. این ماده را باید به دور از منابع حرارتی، منابع گرمازا، آتش و رطوبت، انبار کردن و نگهداری نمود. تمام بسته های حاوی این ماده باید برچسب صنعتی شامل وزن، خصوصیات ایمنی و فیزیکی ماده داشته باشند. این ماده را باید در ظروف در بسته و به دور از مواد اکسید کننده و قلیایی نگهداری کرد.

     

    انواع اسید استئاریک

     

    اسید استئاریک را از کجا تهیه کنیم این ماده در ایران در گرید های مختلف دارویی، آرایشی و صنعتی عرضه می گردد.اسید استئاریک دارویی ، اسید استئاریک 1801، اسید استئاریک 1802، اسید استئاریک 1843 و نوع صنعتی آن از انواع این ماده هستند. در ایران عمده واردات اسید استئاریک از کشور مالزی و اندونزی می باشد و این کشورها تولید کننده این ماده هستند.
     

    اسید استئاریک از کجا بخریم

     

    برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فروش اسید استئاریک با شماره های 02144182743 و 09026715830 با شرکت آرکا شیمی گستر سپیدار در ارتباط باشید.

    آنالیز اسید استئاریک 1801

    1 دیدگاه برای اسید استئاریک چیست و چه کاربردی دارد؟

    1. فهیمه علی یاری

      سلام چه نوع از اسید استئاریک رو موجود دارید؟

      • admin

        سلام وقت بخیر سرکار خانم، اسید استئاریک 1801 و 1802 مالزی موجود هست.

    دیدگاه خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *