پروپیلن گلیکول

پروپیلن گلیکول

پروپیلن گلیکول با نام‌ های پروپان 1 و 2- دی ال ، پروپان دی ال،1و2 دی هیدروکسی پروپان، متیل اتیل گلیکول، متیل اتیلن گلیکول نیز شناخته می‌شود. ماده‌ای سنتزی آلی می‌باشد که دارای فرمول شیمیایی C3H8O2 است. این ماده تقریبا بی‌رنگ و بی‌بو بوده و مایعی طعم شیرینی دارد. از نظر شیمیایی این ماده جزء دسته‌ی دیول ها می‌باشد…

 

مونو پروپیلن گلیکول
مونو پروپیلن گلیکول

 

    توضیحات

    پروپیلن گلیکول

    پروپیلن گلیکول یا مونو پروپیلن گلیکول Propylene glycol با فرمول شیمیایی C۳H۸O۲ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۱۰۳۰ است که جرم مولی آن ۷۶٫۰۹ g/mol می‌باشد. این ماده یک ماده افزودنی غذایی مصنوعی است که در گروه شیمیایی الکل قرار دارد.

    ساختار پروپیلن گلیکول
    ساختار پروپیلن گلیکول

     

    پروپیلن گلیکول چیست

     

    پروپیلن گلیکول با نام‌ های پروپان 1 و 2- دی ال ، پروپان دی ال،1و2 دی هیدروکسی پروپان، متیل اتیل گلیکول، متیل اتیلن گلیکول نیز شناخته می‌شود. ماده‌ای سنتزی آلی می‌باشد که دارای فرمول شیمیایی C3H8O2 است. این ماده تقریبا بی‌رنگ و بی‌بو بوده و مایعی طعم شیرینی دارد. از نظر شیمیایی این ماده جزء دسته‌ی دیول ها می‌باشد.

     

    با رنج بالایی از حلال‌ها مانند آب، استن و کلروفرم قابل امتزاج می‌باشد. به ‌طور کلی گلیکول ‌ها فراریت و سمیت کمی دارند و خورنده نیستند. این ماده قابلیت انحلال پذیری بالاتری نسبت به آب دارد . به علاوه مانند سوربیتول از تبخیر رطوبت مواد غذایی جلوگیری می کند. این ماده در ترکیب با روغن های گیاهی مانند روغن بادام (روغن بادام شیرین و روغن بادام تلخ) و روغن زیتون به افزایش رطوبت، افزایش استحام کششی محافظت از مو کمک می کند.

     

    این ماده معمولاً به عنوان یک ماده افزودنی یا ماده غذایی در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. مقامات غذایی ایالات متحده و اروپا آن را به طور کلی برای استفاده در غذاها بی خطر اعلام کرده اند.

     

    با این وجود ماده ای بحث برانگیز است زیرا از ترکیبات ضد یخ نیز می باشد. این امر منجر به نگرانی در مورد ایمنی در مورد اثرات سمی احتمالی ناشی از خوردن غذاهای حاوی آن شده بود. این مقاله بررسی می کند که پروپیلن گلیکول چیست ، چرا استفاده می شود و آیا برای سلامتی خطرناک است (1).

     

    پروپیلن گلیکول در صابون سازی
    پروپیلن گلیکول در صابون سازی

     

    این ماده گاهی اوقات با اتیلن گلیکول اشتباه گرفته می شود ، زیرا هر دو به دلیل نقاط ذوب پایین در ضد یخ استفاده شده اند. با این حال ، اینها همانند هم نیستند. اتیلن گلیکول برای انسان بسیار سمی است و در محصولات غذایی استفاده نمی شود.

     

    کاربرد های پروپیلن گلیکول

     

    پروپیلن گلیکول کاربرد های بسیاری دارد. معمولاً به عنوان افزودنی برای کمک به فرآوری مواد غذایی و بهبود بافت ، عطر و طعم ، شکل ظاهری و ماندگاری آنها استفاده می شود.در غذاها ، این ماده ممکن است به روش های زیر استفاده شود.

     

    عامل ضد کیک: این ماده کمک می کند تا اجزای غذا به یکدیگر نچسبند و توده ای ایجاد نکنند ، مانند سوپ های خشک یا پنیر رنده شده.

    آنتی اکسیدان: با محافظت در برابر خرابی های ناشی از اکسیژن ، ماندگاری مواد غذایی را افزایش می دهد.

    حامل: سایر مواد افزودنی غذایی یا مواد مغذی را برای استفاده در فرآوری ، مانند رنگ ها ، طعم ها یا آنتی اکسیدان ها ، حل می کند.

    تقویت کننده : نشاسته و گلوتن موجود در خمیر را اصلاح می کند تا پایدارتر شود.

    امولسیفایر: از جدا شدن مواد غذایی مانند روغن و سرکه در سس ها جلوگیری می کند.

     

    نگهدارنده رطوبت: به غذاها کمک می کند تا سطح پایداری رطوبت را حفظ کرده و از خشک شدن آنها جلوگیری کند.

    افزایش جذابیت: برای افزایش جذابیت یا استفاده در غذا استفاده می شود ، به عنوان مثال ، برای شفاف سازی مایعات.

    تثبیت کننده و غلیظ کننده: می توان از آن برای نگه داشتن اجزای غذا در کنار هم یا ضخیم شدن آنها استفاده کرد.

     

    این ماده معمولاً در بسیاری از غذاهای بسته بندی شده مانند مخلوط نوشیدنی ، سس ، سوپ خشک ، مخلوط کیک ، نوشابه ، پاپ کورن ، رنگ خوراکی ، فست فودها ، نان و لبنیات یافت می شود. این دارو همچنین در داروهای تزریقی مانند لورازپام و برخی از کرم ها و پمادهایی که روی پوست قرار می گیرد مانند کورتیکواستروئیدها استفاده می شود.

     

    به دلیل خواص شیمیایی آن ، در طیف گسترده ای از محصولات بهداشتی و آرایشی نیز یافت می شود. بعلاوه ، این ماده در محصولات صنعتی مانند رنگ ، ضد یخ ، دود مصنوعی و سیگارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد (2).

     

    دیگر کاربردهای این ماده:

    پروپیلن گلیکول در الکل

    پروپیلن گلیکول در داروسازی

    پروپیلن گلیکول در عطر

    پروپیلن گلیکول در محصولات آرایشی

    مونو پروپیلن گلیکول در مواد غذایی

    کاربرد پروپیلن گلیکول و اتیلن گلیکول

     

    روش تولید پروپیلن گلیکول

     

    به صورت صنعتی تولید پروپیلن گلیکول برای کاربرد غذایی از پروپیلن اکساید تولید می‌شود. محصول نهایی شامل 20 درصد پروپیلن گلیکول، 5/1 درصد دی پروپیل گلیکول و درصد کمی از پروپیل گلیکول ‌های دیگر می‌باشد. با فرایند خالص‌سازی گرید های مختلفی از آن از صنعتی تا دارویی و خوراکی جداسازی می‌شود. معمولاً تا خلوص 99.5 درصد و حتی بالاتر از آن را خالص‌سازی می‌کنند.

     

    این ماده از بازیافت موادی مانند گلیسرول و بیودیزل هم تولید می‌شود. ولی محصول نهایی را به دلیل بو و مزه‌ی آن فقط در کاربردهای صنعتی استفاده می‌کنند. تولید این ماده می‌تواند به صورت روش ‌های مختلفی در کارخانجات مختلف انجام شود. بعضی روش غیر کاتالیستی با دمای بالا را استفاده می‌کنند که دمای آن از 200 تا 220 درجه‌ی سانتی‌گراد می‌باشد. در حالی ‌که بعضی از روش کاتالیستی استفاده می‌کنند که دمای آن می‌تواند از 150 تا 180 درجه‌ی سانتی‌گراد ‌باشد. که در حضور یک رزین تبادل یونی یا سولفوریک اسید یا محیط بازی انجام می‌شود (3).

     

    انواع پروپیلن گلیکول

     

    پروپیلن گلیکول خوراکی

     

    پروپیلن گلیکول خوراکی به عنوان امولسیفایر با خاصیت افزایش تثبیت کف و هوادهی در تولید خامه ‌ها و مخلوط‌ های کیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده به ‌عنوان روان کننده چربی ‌دوست در تولید انواع روغن نباتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده به‌عنوان حلال مواد معطر از تبخیر رطوبت مواد غذایی جلوگیری می‌نماید.

     

    می‌توان از این ماده به‌عنوان عامل مرطوب‌کننده در ساخت آدامس استفاده نمود. این ماده یک مرطوب‌کننده و پایدار کننده خوب در بسیاری از زمینه‌های صنعت غذایی اسانس غذا ، کیک و کلوچه می‌باشد. این ماده حلال اصلی در صنعت اسانس است. خرید پروپیلن گلیکول خوراکی یک لیتری در ایران و علی الخصوص در بازار ناصر خسرو به سادگی قابل انجام است.

     

    پروپیلن گلیکول صنعتی

     

    پروپیلن گلیکول صنعتی به دلیل داشتن نقطه انجماد بسیار پائین، به‌عنوان مایه خنک‌کننده (ضدیخ) در اتومبیل، موتور، قایق وبال‌های هواپیما کاربرد دارد. به ‌عنوان روغن هیدرولیک در دستگاه‌های هیدرولیک. به‌عنوان مواد دودزا در ماشین‌ های دودزا Fog machine. به‌عنوان ماده اولیه در تولید رزین ‌های غیر اشباع پلی ‌استر است. در رنگ‌ها ، لعاب‌ها و لاک‌های جلا دهنده به‌عنوان حلال استفاده می‌گردد.

     

    علی‌الخصوص در رنگ‌ها ، به علت دوره طولانی تبخیر خود ، باعث طولانی‌تر شدن زمانی است که رنگ برای استفاده مناسب است. این ماده به ‌عنوان عامل چسبندگی مایعات به سطوح نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت پروپیلن گلیکول صنعتی نسبت به نوع خوراکی آن ارزان تر است و در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. پروپیلن گلیکول خرید کم ریسکی است و بنا بر نوع خوراکی یا صنعتی آن قیمت های متنوعی دارد (4).

    محصول : چین و sk کره
    بسته بندی : بشکه 215 کیلویی

     

    خرید پروپیلن گلیکول دارویی

     

    پروپیلن گلیکول خوراکی را از کجا تهیه کنیم؟ برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید پروپیلن گلیکول دارویی با شماره های 02144182743 و 09026715830 با آرکا شیمی گستر سپیدار در تماس حاصل فرمایید.

     

    انواع مونو پروپیلن گلیکول

     

    مونو پروپیلن گلیکول سه گرید مختلف مناسب برای طیف وسیعی از کاربردها را ارائه می دهد.

     

    مونو پروپیلن گلیکول USP: با خلوص بسیار بالا، این گرید MPG در صنایع غذایی، طعم‌دهنده‌ها، داروسازی، آرایشی و بهداشتی و صنایع سیگار الکترونیکی کاربرد دارد.

    مونو پروپیلن گلیکول صنعتی: درجه MPG صنعتی معمولاً در محصولات ضد یخ، خنک کننده، یخ زدایی و به عنوان گلیکول چیلر استفاده می شود.

    گرید خوراکی مونو پروپیلن گلیکول:

    مونو پروپیلن گلیکول به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد. پروپیلن گلیکول یک ماده طبیعی در بدن انسان است. این به طور طبیعی در خون و ادرار شما وجود دارد و همچنین در بسیاری از غذاها یافت می شود.

     

    مونو پروپیلن گلیکول در مواد غذایی
    مونو پروپیلن گلیکول در مواد غذایی

     

    مونو پروپیلن گلیکول به عنوان یک افزودنی غذایی به تازه نگه داشتن محصولات پخته شده کمک می کند، از تشکیل کریستال های یخ در هنگام انجماد یا نگهداری مواد غذایی در دمای پایین جلوگیری می کند (این چیزی است که طعم کیک های مات را بسیار خوب می کند) و باعث می شود مخلوط های خشک در کنار هم جمع شوند و به نظر برسد که درست شده اند.

     

    توسط یک سرآشپز متخصص شیرینی پزی (آنها نبودند). اگر تا به حال یک جعبه نشاسته ذرت یا محصولات غذایی مبتنی بر آرد (مانند مخلوط کیک) خورده اید، احتمالاً مقداری پروپیلن گلیکول همراه با کیک یا کلوچه های خود مصرف کرده اید.

     

    این ماده در محصولات پخته شده و بستنی‌ها یافت می‌شود. آدامس؛ آب نبات چوبی؛ طعم دهنده کره و مارگارین؛ تاپینگ های زده شده؛ روکش آب نبات برای آجیل مانند بادام زمینی یا بادام؛ ژله لوبیا و چوب شیرین بیان، روی کیک ها برای تزئین استفاده شده اند (6).

    این گرید MPG در اروپا تولید و تحت FEMAS (طرح تضمین مواد خوراکی) برای استفاده در برنامه های خوراک دام ثبت شده است (1).

    شاید تعجب کنید که بدانید کوکاکولا حاوی مونوپروپیلن گلیکول است. مونوپروپیلن گلیکول ماده ای است که به عنوان نگهدارنده در کوکاکولا استفاده می شود.

     

    موارد استفاده مونو پروپیلن گلیکول

     

    در خوراک دام:

    مونوپروپیلن گلیکول به فرمولاسیون گلوکز کمک می کند تا انرژی منفی تجربه شده در کارل لبنیات، به ویژه در دوره های زایمان را متعادل کند. می‌توان آن را به صورت خوراکی از طریق آب‌کن، همراه با سیستم روباتیک یا مخلوط با خوراک به گاوهای شیری تزریق کرد. MPG به عنوان یک منبع انرژی در دسترس در درمان و پیشگیری از کتوز عمل می کند و دارای ارزش انرژی 23.6 Mj/Kg است (4).

     

    در ویپ:

    مونوپروپیلن گلیکول USP در آب ویپ به عنوان حامل استفاده می شود و به طور موثر طعم بیشتری را نسبت به گلیسیرین گیاهی (VG) در ویپ شما منتقل می کند. همچنین ارائه می‌کند که بسیاری از سیگاری‌های سابق به دنبال ضربه به گلو هستند (5).

     

    در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی:

    مونوپروپیلن گلیکول یک مرطوب کننده است، به این معنی که این ماده به مواد آرایشی اضافه می شود تا رطوبت را در پوست و مو افزایش دهد. پروپیلن گلیکول به خوبی توسط پوست قابل تحمل است و نباید باعث قرمزی یا تحریک شود.

     

    مونو پروپیلن گلیکول خوراکی
    مونو پروپیلن گلیکول خوراکی

     

    مونوپروپیلن گلیکول USP به طور گسترده در اکثر محصولات آرایشی و بهداشتی از جمله مرطوب کننده ها، شامپوها، ژل های دوش، عطرها و صابون ها استفاده می شود. به دلیل خاصیت رطوبت سنجی، رطوبت را حفظ می کند و در نتیجه ظاهر پوست را بهبود می بخشد. در عطرها دارای رایحه است و به عنوان یک ماده شیمیایی بی بو و بی رنگ به عنوان رقیق کننده استفاده می شود.

     

    در غذا و نوشیدنی:

     

    مونوپروپیلن گلیکول در بسیاری از غذاهای آماده و با عمر طولانی برای حفظ رطوبت و حفظ کیفیت یافت می شود. گلیکول گرید غذایی نوع خاصی از گلیکول است که برای مصرف انسان بی خطر است و معمولاً در غذاهایی مانند بستنی، نوشابه ها، محصولات پخته شده و سس ها استفاده می شود. Glycol food save یک گلیکول تایید شده است که ممکن است با مواد غذایی تماس پیدا کند (6).

     

    در یخ زداها:

     

    مایعات یخ زدای مبتنی بر این ماده، به ویژه در دستگاه یخ زدای هواپیما، اغلب ترکیبی از آب، بازدارنده های خوردگی و این ماده هستند که یخ و برف را از بین می برند و در عین حال به عنوان یک کاهش دهنده نقطه انجماد نیز عمل می کنند. (نقطه انجماد MPG پس از مخلوط شدن با آب کاهش می یابد). انواع این محصول حاوی مواد غلیظ کننده هستند که به چسبیدن آن به سطوح کمک می کند تا میزان یخ ایجاد شده بین برخاست و فرود را کاهش دهد.

     

    در مایع انتقال حرارت: در مایعات انتقال حرارت، این ماده برای محافظت در برابر یخ زدگی آن اضافه می شود و به عنوان یک گلیکول غیر سمی در مقایسه با سایر گلیکول ها (اتیلن گلیکول) می تواند با خیال راحت در مواردی که ممکن است تماس تصادفی با مواد غذایی وجود داشته باشد (به عنوان مثال) استفاده شود.

     

    کاربردهای پروپیلن گلیکول و اتیلن گلیکول
    کاربردهای پروپیلن گلیکول و اتیلن گلیکول

     

    در چیلرهای مخمر غوطه وری در دم کردن، جایی که یک سیم پیچ خنک کننده از مخازن تهویه برای کنترل دما در طول تخمیر عبور می کند. گلیکول ها همچنین جریان آب را در دمای کاری انتخاب شده حفظ می کنند.با این حال، استفاده از گلیکول با بازدارنده‌های اضافه شده (مانند گلیکول‌های مهار شده) برای کاهش تشکیل رسوب و خطر خوردگی برای محافظت از فلز مهم است.

     

    از دیگر کاربردهای این ماده می توان به استفاده در تولید رزین های پلی استر، به عنوان یک ماده در مایعات ماشین های مه پاش با جلوه های ویژه و در ساخت رنگ، جوهر، پوشش های سطحی و روان کننده ها اشاره کرد.

     

    آیا گلیسیرین بهتر از پروپیلن گلیکول است؟  گلیسیرین خالص چسبناک تر از پروپیلن گلیکول خالص است، اما زمانی که در غلظت مناسب با آب و سایر مواد شیمیایی ضد یخ مخلوط شود، عملکرد حرارتی بهتر از این ماده است.

     

    خرید مونو پروپیلن گلیکول

     

    اگر اطلاعات بیشتری در مورد مونوپروپیلن گلیکول می‌خواهید یا می‌خواهید در مورد نیازهای خود با تیم ما صحبت کنید، لطفاً با شرکت آرکا شیمی گستر سپیدار با شماره های 02144182743 و 09026715830 تماس بگیرید یا از صفحه تماس با ما دیدن کنید.

    آنالیز 

    نقد و بررسی‌ها

    هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

    اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “پروپیلن گلیکول”

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *